Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Plukdagen bij boomgaard De Lekbongerd in Schoonhoven.&nbsp;&nbsp;</p>

Plukdagen bij boomgaard De Lekbongerd in Schoonhoven.  

(Foto: Boomgaard De Lekbongerd)

Zelfplukdagen in boomgaard De Lekbongerd

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • In het najaar is boomgaard De Lekbongerd in Schoonhoven een walhalla aan rijpe appels en peren. En wat is nou leuker dan zélf al dat prachtige fruit van de bomen te halen? Tijdens de zelfplukdagen is iedereen welkom om de boomgaard van de Lekbongerd in te trekken en de rode plukzakken te vullen met vers fruit. Er is nog een zelfplukdag op woensdag 22 september van 10:00 tot 17:00 uur.


Omdat de geplukte appels en peren gebruikt worden om sap te maken, verzamelen medewerkers van de boomgaard het vers geplukte fruit in kisten van 300 kilo en controleren direct de kwaliteit. De Lekbongerd verkoopt het fruit ook in kleine hoeveelheden.

Na het plukken zijn de bezoekers van harte welkom om een kop koffie of een appel-perensapje met een stuk appelplaatcake te nuttigen op één van de bankjes in de boomgaard. Trek oude schoenen of laarzen aan en de pluk kan beginnen.

Praktische informatie
De entree is gratis. Maximaal twee kinderen per volwassene. Bereikbaarheid: Met de fiets tussen knooppunt 10 en 37. Parkeergelegenheid is er beperkt langs de dijk. Plukmateriaal is aanwezig in de boomgaard.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten