Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Oma Mieke in actie met kleindochter Norah;</p>

• Oma Mieke in actie met kleindochter Norah;

(Foto: Jan Timmer)

Lekker bewegen voor Nijntje-diploma bij KdO Lekkerkerk

  •   keer gelezen

LEKKERKERK • Wat is er leuker dan samen met je kind of kleinkind lekker speels te bewegen? Bij KdO Lekkerkerk maken ze er graag ruimte voor met het Kleutergym én Ouder- en Kindgym.


Marianca den Ouden en Wilma de Jong hebben de leiding over deze twee groepen. “Enorm leuk om te doen”, weet Marianca. “Je ziet de kinderen genieten en zich tegelijk op een speelse manier ontwikkelen.”

Rollen
Allerlei vormen van bewegen komen aan de orde: lopen, balanceren, rollen, springen, schommelen, zwaaien en mikken. “Je ziet de kinderen per les vooruit gaan. Zo leuk.”

“Ouder-kind en kleutergym zijn daarnaast heel zinvol”, weet Wilma de Jong. “Ze vormen bijvoorbeeld een prima basis voor het kiezen van een sport die het kind hierna wil beoefenen.” 

Het ouder-kind gym wordt bezocht door kinderen van pakweg anderhalf tot 4 jaar. “De stelregel is dat je mee kunt doen als je zelfstandig kunt lopen”, verklaart Marianca. Als vervolg op het Ouder-Kind gym is er het Kleutergym voor kinderen die al op de basisschool zitten. Beide groepen werken volgens een methode, die ze uiteindelijk het felbegeerde ‘Nijntje-diploma’ oplevert.

Plaatsen vrij
Voor dit seizoen zijn er nog een aantal plaatsen beschikbaar voor peuters en kleuters. “Het Ouder-Kind gym is elke dinsdag en vrijdagochtend van 10.15 tot 11.00 uur in onze Turnhal aan de Twijnstraweg 10 in Lekkerkerk”, vertelt Marianca den Ouden. “Het kleutergym vindt steeds plaats op dinsdagen van 15.45 tot 15.45 uur.”

Ze kunnen het iedereen aanraden, zeker ook ouders, grootouders, ooms en tantes die graag iets leuks ondernemen met ‘de kleine’. “Het plezier dat je er samen aan beleeft is groot, dat zien we elke les opnieuw. Dat maakt het ook meteen zo fijn om deze lessen te geven.”

Voor meer informatie kan gekeken worden op de website. Mailen of bellen kan ook: marianca@wisja.net/06-18247887 (Wilma de Jong) 

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten