Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>De situatie tijdens fase 6 van project De Grote Kruising.&nbsp;</p>

De situatie tijdens fase 6 van project De Grote Kruising. 

(Foto: 90graden communicatie)

Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel eerder klaar dan verwacht

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De werkzaamheden bij de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel zijn zo’n vier maanden eerder klaar dan verwacht. Het project zal waarschijnlijk eind augustus 2022 klaar zijn, in plaats van december 2022. Wethouder Anthon Timm: “De werkzaamheden gaan voorspoedig. We lopen ruim voor op schema en daar zijn we erg gelukkig mee.”


De wethouder geeft aan dat er ook financiële voordelen aan de huidige planning zitten. “Zoals het er nu uitziet blijven we in ieder geval ruim binnen budget. Dat is best bijzonder voor zo’n groot project. Wat het precies scheelt, hebben we nu nog niet inzichtelijk.” 

De goede samenwerking binnen het bouwteam en de flexibiliteit van de verschillende ondernemers binnen dat team zijn de succesfactoren van het project. “We hebben als bouwteam een gezamenlijke verantwoordelijkheid en dat werkt erg goed”, aldus Timm. Hij geeft aan dat het een eer is om dit project te mogen begeleiden als wethouder. “Dit is by far het grootste project van de gemeente Krimpen aan den IJssel ooit. Ik ben er apetrots op dat ik dit mag doen.”

Nieuwe fase

De werkzaamheden zelf gaan een nieuwe fase in. Vanaf 25 september begint de aannemer met het vernieuwen van de fundering van de zuidzijde van de Grote Kruising. Dat is de zijde aan de kant van de Industrieweg. Ook gaat de aannemer werken aan de C.G. Roosweg tussen het Koningin Wilhelminaplein en de Industrieweg. Daar komt een onderheid busperron.

Gewijzigde verkeerssituatie

In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 september wordt de verkeerssituatie aangepast op de nieuwe situatie. Tijdens het aanpassen van de verkeerssituatie blijft de kruising open. Wel zullen automobilisten soms wat hinder ondervinden. Verkeersregelaars begeleiden tijdens de aanpassing het verkeer.

Qua bereikbaarheid verandert niet veel tijdens de nieuwe fase. De Grote Kruising en de wegen daar omheen blijven op dezelfde manieren bereikbaar en de huidige omleidingsroutes blijven gelden. Alleen bij de Industrieweg wijzigt de situatie voor het verkeer in de richting van de Stormpolder.

Kijk voor meer informatie over het project de Grote Kruising op www.degrotekruising.nl.


Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten