Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Reinier van Leeuwen en Marcel Reijerkerk met de andere leden van de cliëntenraad van SDK.</p>

• Reinier van Leeuwen en Marcel Reijerkerk met de andere leden van de cliëntenraad van SDK.

(Foto: Jan Timmer)

Dagbesteding steunt Stichting Ambulancewens met Goede Doelen Week

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Met een ‘Goede Doelen Week’ van 20 tot en met 26 september willen de verstandelijk beperkte deelnemers van Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard proberen zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting Ambulancewens. Het motto: ‘het ene goede doel steunt het andere!’ Alle zeventien locaties van SDK doen mee met publieksacties.


Het idee om een goed doel te ondersteunen ontstond drie jaar geleden vanuit de cliëntenraad van SDK. De opbrengst ging destijds naar KiKa en het Dierenasiel in Krimpen aan den IJssel. 

“Deze keer hebben we voor Stichting Ambulancewens gekozen”, vertelt Reinier van Leeuwen, samen met Marcel Reijerkerk voorzitter van de cliëntenraad. “We hebben eerst een enquête gehouden onder de deelnemers van Dagbesteding Krimpenerwaard. De overgrote meerderheid koos voor Stichting Ambulancewens. Als cliëntenraad zijn we daar blij mee, want het is een prima doel.”

Wensen uitkomen
Ambulancewens laat voor mensen die niet lang meer te leven hebben, wensen uitkomen. Voor de één is dat een laatste bezoekje aan zijn/haar favoriete voetbalclub, voor de ander een dagje Diergaarde Blijdorp of een ritje naar plekjes van vroeger.

Acties
Alle SDK-locaties komen van maandag 20 tot en met zaterdag 27 september met leuke acties. Zo wordt in Huisje van de Zeeuw een online verloting gehouden met loten die 2,50 euro per stuk kosten, organiseert kringloopwinkel Bij Nico Boven dagelijks een veiling-bij-opbod en worden in Het Kwartier te Stolwijk koekjes gebakken.

Stal Brand verkoopt koekjes en houdt – net als Huisraadplein in Lekkerkerk- een lege flessen-statiegeldactie; De Heerlijkheid van Ouderkerk komt met zelfgebakken brownies en blondies; de Groengroep gaat vanuit de loods op bedrijventerrein Lekkerkerk auto’s wassen voor het goede doel; pannenkoekenrestaurant Onder de Molen in Bergambacht stelt de fooienpot van de actieweek beschikbaar; Lunchen bij Springer in Schoonhoven verkoopt zelfgemaakte kaarsjes en Café en Suite komt met stroopwafel-boterkoeken. 

De complete lijst met Goede Doelenweek-acties is vanaf woensdag 15 september te zien op de website en Facebookpagina van Dagbesteding Krimpenerwaard.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten