Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: Tony Hardenberg

Emmy van Vliet wint publieksprijs KunstLokaal

  •   keer gelezen

HAASTRECHT • De publieksprijs tijdens de expositie KunstLokaal in Haastrecht was zondag voor Emmy van Vliet. Ruim 20% van de 900 bezoekers stemde op haar sfeerfoto’s van Haastrecht en omgeving. 


De Haastrechtse Kring en de Historische Vereniging Haastrecht bevolkten zaterdag het geheel gerenoveerde raadhuis, waar vele bewoners de gelegenheid benutten om dit monumentale gebouw te komen bezichtigen. Er was een veelzijdig aanbod kunstwerken te bezichtigen van twaalf kunst makende donateurs van de Haastrechtse Kring.

Lodewijk Borms, voorzitter van de Haastrechtse Kring, benadrukte in zijn openingsspeech de schoonheid van de locatie en bedankte alle betrokken deelnemers en leden van de vereniging. Na een moeilijk covid-jaar is er vooral blijdschap, dat de Haastrechtse Kring weer een programma kan aanbieden. 

Verder deelde hij de bezoekers mee, dat ze hun stem konden uitbrengen op één van de deelnemende kunstenaars. Zondagmiddag werd de prijswinnaar bekendgemaakt. De prijs van de Haastrechtse Kring bestaat uit een kunstwerk van Andrea Dogterom, dat zij speciaal voor deze gelegenheid heeft gemaakt.

Van de kelder tot op de zolder werden de kunstwerken geëxposeerd en konden de bezoekers kennismaken met de kunstenaars.

De Historische Vereniging Haastrecht was vertegenwoordigd in de trouwzaal en de burgemeesterskamer. Bezoekers met interesse in de geschiedenis van Haastrecht konden zien wanneer en hoe het raadhuis gebouwd was, waarvan dat betaald werd en hoe de verschillende restauraties waren verlopen. In de burgemeesterskamer was een presentatie te zien van alle burgemeesters die daar gewerkt hebben. 

Verder kon kennis worden genomen van de verschillende publicaties van de vereniging, waren er oude foto’s van Haastrecht te zien en was er de mogelijkheid om vragen stellen over de geschiedenis. 

Voor Hans van Bemmel, de ondernemer die het raadhuis heeft laten restaureren, en zijn kleinzoon Jeroen Buijs, die het beheer voor zijn rekening neemt, was het een mooie gelegenheid hun Raedthuys open te stellen. Vele geïnteresseerde bezoekers maakten er dankbaar gebruik van.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten