Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• V.l.n.r. Hilde van den Berg (Streekmuseum), Cees Paul (synerkri), Connie Reijngoudt (oud-directeur bibliotheek), Coen Derickx (wethouder), Hans Bijloo (directeur muziekschool) en Dionne Dinkhuijsen (directeur bibliotheek).</p>

• V.l.n.r. Hilde van den Berg (Streekmuseum), Cees Paul (synerkri), Connie Reijngoudt (oud-directeur bibliotheek), Coen Derickx (wethouder), Hans Bijloo (directeur muziekschool) en Dionne Dinkhuijsen (directeur bibliotheek).

(Foto: J.P. Mioulet)

Muziekschool Krimpen en Bibliotheek a/d IJssel scoren met kwaliteitscertificaat

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSELMuziekschool Krimpen en Bibliotheek a/d IJssel hebben een kwaliteitscertificaat ontvangen van de Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT). Hiermee voldoen de organisaties aan kwaliteitsnormen die gelden voor bibliotheek- en cultuurorganisaties. 


Beide organisaties scoorden op veel onderwerpen positief. Een belangrijk onderdeel van de toetsing is het maatschappelijke effect en de toekomstbestendigheid. 

Muziekschool Krimpen ontving het certificaat al in september 2020, maar kon de erkenning toen niet vieren vanwege corona. De opening van het cultureel seizoen afgelopen zaterdag was een mooie gelegenheid om het feestje alsnog én gezamenlijk te vieren.

Trots
Wethouder cultuur Coen Derickx onthulde de bordjes tijdens de opening van het cultureel seizoen: ”Ik ben trots, dat de twee organisaties hem hebben.”

Ook Hans Bijloo (directeur muziekschool) en de kersverse bibliotheekdirecteur Dionne Dinkhuijsen zijn blij met de uitslag. Met het certificaat hebben beiden de bevestiging gekregen dat de organisatie, functies en diensten op een juiste manier uitgevoerd worden en dat aan alle kwaliteitsnormen wordt voldaan. Het certificaat is vier jaar geldig.

Toetsen
De Certificeringsorganisatie Bibliotheekwerk, Cultuur en Taal (CBCT) toetst als onafhankelijke organisatie de kwaliteit van bibliotheek- en cultuurorganisaties en van programma’s en diensten voor geletterdheid.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten