Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Ans van Achthoven, Anja van Breukelen en Nel van den Bergh, met burgemeester Roel Cazemier.&nbsp;</p>

• Ans van Achthoven, Anja van Breukelen en Nel van den Bergh, met burgemeester Roel Cazemier. 

(Foto: Stephan Tellier)

Koninklijke onderscheidingen voor drie trouwe vrijwilligers speelotheek Leentje Beer

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Drie vrijwilligers van speelotheek Leentje Beer in Schoonhoven zijn vrijdag in het zonnetje gezet. Burgemeester Roel Cazemier reikte de drie een koninklijke onderscheiding uit.


Het betrof Ans van Achthoven-Janssen, Anja van Breukelen-Kromme en Nel van den Berth-Peltenburg. Zij zijn alle drie meer dan 25 jaar vrijwilliger bij Leentje Beer. 

Uitleendienst
Eerstgenoemde (26 jaar vrijwilliger) coördineert het onderhoud van het speelgoed. Zij draait regelmatig een uitleendienst, zit in de werkgroep ‘nieuw speelgoed’ en is aanwezig bij de speelochtenden waar ouders en kinderen tot 4 jaar elkaar ontmoeten en waar op informele wijze opvoedideeën uitgewisseld kunnen worden.

Anja van Breukelen begon in 1992 als medewerker van de speelotheek. Zij deed dit naast haar werk op het consultatiebureau, waardoor ze al veel contact heeft met jonge ouders. Zo kan de speelotheek het belang van spelen promoten. Ze zat van 1998 tot 2001 in het bestuur en coördineert momenteel de planning en inzet van de vrijwilligers. Twee keer per maand draait ze mee in de uitleendienst. Van 1993-2001 was zij vrijwilliger op de speelochtenden. 

Nel van den Berth-Peltenburg is naast haar werk als kinderverpleegkundige in het Groene Hart Ziekenhuis al 29 jaar vrijwilliger bij de speelotheek. Zij begon als algemeen medewerker. In de afgelopen jaren zat zij in het bestuur (secretaris van 1992-2000), ze deed jarenlang de coördinatie van de inkoop en hield zich bezig met het onderhoud van het speelgoed. Ook is zij vrijwilliger bij de speelochtend. 

Alle drie zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. 

Jubileum
De uitreiking van de koninklijke onderscheidingen zou vorig jaar oktober plaatsvinden, mede omdat Leentje Beer in 2020 haar 35- jarig jubileum vierde. Door de coronamaatregelen ging dat toen niet door.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten