Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>Spuiten met het AstraZeneca vaccin in de voormalige vaccinatielocatie De Ark.</p>

Spuiten met het AstraZeneca vaccin in de voormalige vaccinatielocatie De Ark.

(Foto: Floris Bakker)

Leefbaar Krimpen maakt zich zorgen over de vaccinatiegraad in Krimpen

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Leefbaar Krimpen maakt zich zorgen over de vaccinatiegraad in Krimpen aan den IJssel. Het RIVM publiceerde onlangs de vaccinatiegraad per gemeente. De fractie stelt dat de gemeente zeker geen koploper is, zo staat de de vaccinatiegraad bij de 12 tot 17-jarigen nog maar op 33 procent. De vaccinatiegraad voor 18-plussers blijft hangen op 67 procent, meldt Leefbaar.


“Voor wat betreft de vaccinatiegraad voor het Rijksvaccinatieprogramma (tot 18 jaar) in de regio Rijnmond bungelt Krimpen traditioneel onderaan met een vaccinatiegraad van nog geen 80 procent. We hebben daar dus al een probleem. Met de COVID-19 vaccinatiecijfers van het RIVM vrezen we dat Krimpen ook onderaan blijft bungelen en dat baart onze fractie grote zorgen”, aldus Oscar Suijk, raadslid van Leefbaar Krimpen. 

Suijk heeft de zorgen gedeeld met het college van burgemeester en wethouders door middel van schriftelijke vragen. Suijk: “We zien dat de GGD in Rotterdam gerichte acties inzet om mensen van de noodzaak van vaccinatie te overtuigen, dat soort maatwerk zien we ook graag in Krimpen”. Suijk denkt aan het inzetten van de GGD, het CJG, onderwijs én de huisartsen. “Krimpen is een sterk vergrijzende gemeente dus we hebben een grote groep potentieel kwetsbare inwoners. Leefbaar wil zich sterk maken dat de vaccinatiegraad nog flink omhoog gaat zodat Krimpenaren straks als de COVID-19 beperkingen mogelijk opgeheven worden, we ook veilig weer kunnen deelnemen aan de maatschappij. En dat kan je alleen maar doen met een positieve gezamenlijke campagne”, besluit Suijk.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten