Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Jolanda van Wattum op haar werkplek bij Breedveld Staal BV.</p>

• Jolanda van Wattum op haar werkplek bij Breedveld Staal BV.

(Foto: Jan Timmer)

Jolanda nomineert werkgever Breedveld Staal voor MS@Work Award

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Als het aan Jolanda van Wattum-Goudriaan ligt, gaat de MS@Work Award 2021 naar haar werkgever Breedveld Staal BV.


Jolanda van Wattum werkt sinds 1999 op de administratie van Breedveld Staal in Krimpen aan den IJssel. Sinds 2001 heeft ze te kampen met MS, een ziekte van het centrale zenuwstelstel.

“Ik werd er voor het eerst mee geconfronteerd tijdens een vakantie”, vertelt ze. “Na een dutje werkten een been en een arm niet meer. Dat was schrikken. Ik heb meteen daarna een lokale arts bezocht, maar daar kwam ik niet verder mee.”

Meedraaien
Eenmaal weer in Nederland kwam ze in het medische circuit terecht en werd uiteindelijk MS geconstateerd. “23 was ik toen. Nu zijn we twintig jaar verder. De ene dag gaat het beter dan de andere. Soms is het zwaar, dan weer goed te behappen. Het is voor mij belangrijk dat ik op tijd mijn rust pak, niet te veel stress heb en mijn fysieke grenzen bewaak. Het verloop van mijn ziekte is vrij rustig. Er valt goed mee te leven. Ik besef ook dat er andere vormen van MS zijn, waardoor mensen aan een rolstoel gekluisterd zijn of hun dagen in bed doorbrengen. Dan is de situatie veel erger en zwaarder. Ik kan, mits ik mezelf in acht neem, gewoon meedraaien, werken en leuke dingen doen.”

Familiebedrijf
Werken bij Breedveld Staal past in het door Jolanda van Wattum geschetste persoonlijke plaatje. “Ik ben hier ooit aangenomen door Peter Breedveld. Tegenwoordig wordt dit bedrijf gerund door zijn schoonzoon Martijn Feijen en Peter’s dochter Joanne Feijen-Breedveld. Het is een echt familiebedrijf met een fijne sfeer. Van een strakke hiërarchie is geen sprake, we gaan informeel met elkaar om. Ik voel me daar heel prettig bij. Ook vind ik het geweldig dat er rekening gehouden wordt met mijn situatie. Zo moet ik vaker dan de meeste collega’s regelmatig naar het ziekenhuis voor een controle, een scan of een uitslag. Daar wordt nooit moeilijk over gedaan. Ook mag ik flexibel zijn qua werkuren. Al die dingen waardeer ik enorm. Het is een bedrijf van geven en nemen in de positieve zin van het woord. Ik stel daar met heel veel plezier mijn inzet tegenover.”

Oproep
Toen Jolanda Van Wattum op de Facebook-pagina van het Nationaal MS Fonds een oproep zag om bedrijven te nomineren voor de MS@Work Award, twijfelde ze geen moment. Ze meldde Breedveld Staal BV meteen aan.

“Om de simpele reden dat directie en collega’s me waarderen en me de ruimte geven om, ondanks mijn beperkingen, goed te functioneren en middenin de samenleving te staan met een fijne baan. Ik wil dan ook iedereen oproepen om op Breedveld Staal te stemmen via de website. Mocht ons bedrijf de verkiezing winnen, dan zou dat wat mij betreft een zeer terechte beloning zijn!” 

Stemmen kan tot en met 20 september. 

Jan Timmer

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten