Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Burgemeester Martijn Vroom zittend op een bankje in park Middenwetering.</p>

• Burgemeester Martijn Vroom zittend op een bankje in park Middenwetering.

(Foto: wijntjesfotografie.nl)

Gemeenteraad Krimpen beveelt burgemeester Vroom aan voor herbenoeming

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • De gemeenteraad van Krimpen aan den IJssel heeft onlangs vergaderd over de herbenoeming van burgemeester Martijn Vroom. De gemeenteraad heeft besloten om de burgemeester aan te bevelen voor herbenoeming. De benoeming en herbenoeming van burgemeesters geldt voor zes jaar. 


De gemeenteraad heeft op basis van de bevindingen van een vertrouwenscommissie het besluit over de aanbeveling tot herbenoeming genomen. De gemeenteraad zou op 12 juli al een besluit nemen over het voorstel. Vanwege coronabesmettingen binnen de gemeenteraad werd die vergadering uitgesteld.

Vertrouwenscommissie 

De afgelopen maanden heeft een vertrouwenscommissie het advies voorbereid. De vertrouwenscommissie bestaat uit de negen fractievoorzitters. In de afgelopen periode heeft de vertrouwenscommissie een beeld gevormd van het functioneren van de burgemeester, in al zijn verschillende rollen. De stukken van de vertrouwenscommissie zijn geheim, net als de raadsbehandeling van het voorstel. 

Het besluit is ook kenbaar gemaakt aan de commissaris van de Koning, Jaap Smit. De commissaris van de Koning stuurt de aanbeveling door aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het besluit tot herbenoeming wordt bij Koninklijk Besluit genomen.

Eerste termijn

Op woensdag 9 december 2015 is Martijn Vroom tijdens een buitengewone raadsvergadering door de commissaris van de Koning geïnstalleerd als burgemeester van Krimpen aan den IJssel. De eerste termijn van burgemeester Martijn Vroom eindigt op 9 december 2021.

Margje Kooistra
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten