Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Genieten van lokale lekkernijen tijdens Proeverij Haastrecht

Algemeen 474 keer gelezen

HAASTRECHT • Maar liefst dertien deelnemers doen dit jaar mee aan Proeverij Haastrecht. De Proeverij van aankomende zaterdag wordt deze keer gehouden op het Concordiaplein en is toegankelijk voor iedereen die gevaccineerd is of in de laatste 24 uur negatief is getest.

Gezamenlijk zorgen de dertien deelnemers voor een meer dan complete dinerkaart. Van voor- tot nagerecht, alles is aanwezig en iedereen kan ruim kiezen van de menukaart. Ook voor de bijbehorende wijnen of speciaal bieren is gezorgd. 

Lokale aanbieders
Net als andere jaren kiest de organisatie voor lokale aanbieders, zegt Van Zuylen. “We kiezen het liefste voor ondernemers uit Haastrecht, maar we ook over de gemeentegrens. Een voorbeeld daarvan zijn de kaaswafels van Koekje van eigen Kaas uit Gouda. Iets nieuws dat goed past bij de sfeer van de Proeverij.”

Een andere verrassende nieuwkomer is Chinees restaurant De Pauw uit Haastrecht. Sinds afgelopen jaar maken zij ook sushi. De derde nieuweling is Fraciolato, de nieuwe ijssalon die sinds dit voorjaar in het dorp is gevestigd. Zij komen met gewone wafels en hun speciale aardbeien met chocola.

De organisatie is blij dat de Proeverij die jaar weer gewoon door kan gaan. Al moeten er organisatorisch wat extra maatregelen worden getroffen, vertelt medeorganisator Rob van Zuylen. “We moeten iedereen die het terrein op komt controleren, dus dat betekent dat we het plein afzetten. Bij de toegangspoort moet iedereen dan via de coronacheckapp of met het gele boekje laten zien dat hij of zij gevaccineerd is. Wie dat niet is, kan vooraf een test voor toegang laten doen.”

Gratis toegang
Hoewel de organisatie extra kosten moet maken, blijft de toegang gratis. “Als organisatie krijgen we een percentage van alles wat verkocht wordt en door wat te besparen op andere kosten hopen we het toch kostenneutraal te kunnen organiseren. We rekenen ook op extra belangstelling, omdat dit het eerste grote dorpsevenement is dat weer doorgaat in Haastrecht. Een voordeel is ook dat we de week erna tien jaar Concordia vieren met een optreden van de Snollebollekes. Dan hebben we die hekken ook nodig.”

Tussen het eten en drinken door kunnen bezoekers nog genieten van het optreden van de band Drie Vierkante Meter en uiteraard het Nederlands Kampioenschap Kaasrollen. De hekken gaan om 17.00 uur open en de avond duurt tot 24.00 uur.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden