• Ivo Versteeg over de finish in zijn 'Haastrechtse triatlon'.
• Ivo Versteeg over de finish in zijn 'Haastrechtse triatlon'. Foto: aangeleverd

Ivo Versteeg ziet angst onder ogen en gaat uitdaging ‘KiKa Extreme’ aan

Sport 1.170 keer gelezen

HAASTRECHT • Ivo Versteeg staat te popelen om zaterdag 11 september deel te nemen aan de KiKa Extreme in Luxemburg.

De 35-jarige inwoner van Haastrecht zou vorig jaar al meedoen aan de KiKa Extreme in het Franse Vichy, maar corona gooide toen roet in het eten. “Het zou mooi zijn om er na twee jaar trainen een punt achter te kunnen zetten, ook vanwege het opgehaalde sponsorbedrag van ruim 13.500 euro.”

Angst voor ziekte
Hypochondrie -angst voor ziekte- dreef hem tot deze uitdaging. “Het beheerste tot enkele jaren geleden mijn leven”, vertelt Ivo. “Zowel de angst om zelf ziek te worden als dat mijn dochters en andere naasten iets ergs zou overkomen. Het hield me elke dag bezig; ik kon het maar niet loslaten. Om een voorbeeld te geven: toen één van mijn dochters een knobbeltje onder haar oksel had, raakte ik helemaal in paniek. Ze had kanker, ik wist het zeker, maar het bleek een opgezette klier te zijn.”

Zo kon het niet langer en Ivo besloot hulp te zoeken. Met succes. “Van hypochondrie kom je nooit helemaal af, maar ik kan er nu beter mee omgaan. Ik herken de signalen en heb handvatten gekregen om mezelf rustig te krijgen.”

Vorderingen
Om zijn vorderingen te vieren wilde Ivo zijn steentje bijdragen om zijn grootste angst -kanker- aan te pakken. “Zodra je vader of moeder wordt, ben je kwetsbaar. Want je kinderen zijn je grootste bezit. Ik wilde een sportieve uitdaging aangaan om een bijdrage te leveren aan de strijd tegen kanker bij kinderen en kwam daarbij automatisch bij KiKa uit.”

Ironman
Die uitdaging werd dus de KiKa Extreme, ofwel de ‘Ironman 70.3’: een halve triatlon, bestaande uit 1,9 kilometer zwemmen, 90 kilometer fietsen en 21,1 kilometer hardlopen. Een ware krachtproef, want de Haastrechtenaar had nog nooit op een racefiets gezeten en zwemmen was bepaald ook geen dagelijkse kost. “Ik ben van nature behoorlijk sportief, maar ging te hard van stapel en raakte overtraind. Reden om een triatloncoach te benaderen, die me op het juiste spoor zette en me hielp te doseren.”

Hij was er helemaal klaar voor, maar corona zette zoals genoemd een streep door het evenement in Vichy. “Als alternatief heb ik in augustus vorig jaar een halve triatlon afgelegd in en rondom Haastrecht. Het werd een fantastische dag, waarbij ik een tijd van 5.52 neerzette.” 

Echie
Maar het bleef kriebelen om voor het ‘echie’ te gaan, vooral om zijn trouwe sponsors te bedanken. “Het bedrag is mede te danken aan mijn twee beste maten Jeroen en Peter -die me geholpen hebben met de diverse inzamelingsacties-, mijn werkgever Compass en onze stamkroeg Huis den Hoek. Ik mag me koploper noemen qua sponsoring en wil daar een bijbehorende prestatie voor leveren.”

Dat moet dus op 11 september gaan gebeuren in Luxemburg. Ivo hoopt daar zijn in Haastrecht neergezette tijd te kunnen benaderen. “Ik ga me niet indekken, maar het zwemmen in de Moezel is wat anders dan in de Vlist en het Luxemburgse landschap ziet er net wat heuvelachtiger uit dan het Haastrechtse laagland, haha. Neemt niet weg, dat ik volle bak wil gaan. Dat ben ik verplicht richting mijn sponsors.”

De teller van de sponsorbijdragen voor Ivo Versteeg, ten bate van KiKa, staat inmiddels op 13.830,50 euro (!) Wie Ivo wil helpen dit bedrag nog verder te verhogen, kan voor meer informatie en een donatie terecht op: https://www.kikaextreme.nl/ivo-versteeg-luxemburg-2021

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Power Surge publiekstrekker kermis Krimpen aan den IJssel Nieuws 20 uur geleden
• Daan Beumer in actie. Of hij ook na de zomer in het DCV-shirt te zien is, is de vraag.
DCV'er Daan Beumer hoopt 'met enorme glimlach' naar Valencia te vertrekken Sport 22 uur geleden
• 'Actiever grondbeleid om te komen tot nieuwbouw'.
Woningcorporaties voelen zich gepasseerd bij opstellen Nota Grondbeleid gemeente Krimpenerwaard Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden