Afbeelding

B&W start enquête: meedenken over nieuw ‘huis van de gemeente’

Algemeen 310 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Het college van B&W daagt inwoners van de gemeente Krimpenerwaard uit om mee te denken over een nieuw ‘huis van de gemeente’. 

De huidige gemeentekantoren voldoen niet aan de huidige manier van werken. Daar komt bij dat alle kantoorgebouwen in Nederland met ingang van 1 januari 2023 minimaal energielabel C moeten hebben. 

Door de Klimaatwet zijn er nog meer aanpassingen nodig, meldt B&W: ‘Als de gemeente nu niks onderneemt, moeten in 2023 de kantoren in Schoonhoven en Bergambacht sluiten. Maar ook in de kantoren Stolwijk en Lekkerkerk moet fors geïnvesteerd worden om aan de toekomstige duurzaamheidseisen te voldoen. De keuze is investeren in centrale nieuwbouw of een verbouwing van Stolwijk en tevens een uitbouw van Lekkerkerk. De gemeente kijkt momenteel naar beide mogelijkheden. Op 21 december neemt de gemeenteraad een besluit’. 

Woningen
Een gemeentekantoor kan volgens B&W meer zijn dan een ‘locatie waar ambtenaren werken, de raad vergadert en een loket voor burgerzaken’. ‘Het kan ook een huis van de gemeente worden, waar inwoners, bedrijven, verenigingen en maatschappelijke organisaties graag zijn. Dan is het wel belangrijk dat het aansluit bij de wensen en ideeën. Daarom start de gemeente een enquête met de vraag hoe inwoners denken over dienstverlening, functie, uitstraling en sfeer. Ook wordt hen gevraagd welke kansen zij zien voor de gemeentekantoren die leeg komen te staan. Deze gebouwen liggen centraal in de kern en zijn daarom bij uitstek geschikt voor woningen, winkels, horeca of maatschappelijke voorzieningen, zoals een bibliotheek of welzijnsstichting’.

Reageren kan tot 13 september via: https://www.krimpenerwaard.nl/gemeentekantoor

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden