Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: aangeleverd

Brandweer kijkt terug op geslaagde oefening

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK • De brandweerposten Krimpen aan de Lek, Ouderkerk aan den IJssel, Bergambacht, Schoonhoven en Rozenburg kijken terug op een geslaagde oefening dinsdagavond.


Op een locatie in Krimpen aan de Lek hadden de korpsen de handen vol aan een reeks incidenten.

Botsing en brand
Tim Brinkman, ploegchef van de brandweer in Krimpen aan de Lek licht toe: “Op het terrein van de gemeente waren werkzaamheden, waarna een voertuig op een stilstaande auto reed. De stilstaande auto vloog in brand en in het andere voertuig zat een persoon bekneld. Ook waren er werkzaamheden op het dak van een gebouw op het terrein, waardoor brand ontstond. Hierdoor schakelde de eerste bevelvoerster op naar grote brand.”

Autoladder
De collega’s van brandweer Ouderkerk en de autoladder van post Bergambacht kwamen ter plaatse om zich te richten op de brand in de loods. Brinkman: “Ook stond er nog iemand op het dak. Zij werd gered door de autoladder. Het andere slachtoffer was brandend de sloot in gesprongen, waardoor ook de duikers uit Schoonhoven nodig waren. Tenslotte sloot een eenheid uit Rozenburg aan bij de oefening.”

Samenwerking
Doel van de oefening was om de samenwerking tussen de posten te bevorderen, aldus Brinkman: “Het was voor de eerste bevelvoerster en de officier van dienst even schakelen toen de wagens waar zij om vroegen daadwerkelijk het terrein op reden.”

Hij kijkt terug op een geslaagde avond, die werd afgesloten met het gezamenlijk eten van een frietje bij de snackwagen van Arie Kok.

(Zie ook de reportage via het YouTubekanaal van goud3634)

 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten