• De prikbus voor het gemeentekantoor in Lekkerkerk.
• De prikbus voor het gemeentekantoor in Lekkerkerk. Foto: Paul de Heus/RTV K'waard

CU Krimpenerwaard: ‘Intimidatie GGD-medewerkers onacceptabel’

Algemeen 543 keer gelezen

LEKKERKERK • ChristenUnie Krimpenerwaard noemt het maken van foto’s van GGD-medewerkers bij de prikbus in Lekkerkerk onacceptabel.

Inwoners die het wilden konden zich afgelopen week in de bus laten vaccineren tegen corona. Viruswaarheid-voorman Willem Engel had zijn volgers via Twitter opgeroepen om op vaccinatielocaties foto’s van GGD-medewerkers te maken, ‘voor later zullen we maar zeggen’. Bij de prikbus in Lekkerkerk werd daar woensdag gehoor aan gegeven. 

Bedreigend
“De medewerker hebben dat als bedreigend ervaren”, stelt commissielid Erik van der Does de Bye namens ChristenUnie Krimpenerwaard. “Dat er, ook in de Krimpenerwaard, verschillend wordt gedacht over vaccineren tegen corona, is een gegeven. Intimidatie van GGD-medewerkers is voor de ChristenUnie Krimpenerwaard echter onacceptabel en te vergelijken met het intimideren van hulpverleners.”

De prikbus staat woensdag opnieuw voor het gemeentekantoor in Lekkerkerk. Van der Does de Bye: We rekenen erop dat de burgemeester en het bevoegd gezag alles in het werk stellen dat medewerkers van de GGD ongehinderd hun werk kunnen doen en aanstichters van intimidatie en bedreiging ter verantwoording worden geroepen.”    

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden