Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: aangeleverd

Actieweek: BinnenKijken bij Bedrijven in gemeente Krimpenerwaard

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Bedrijven in de gemeente Krimpenerwaard kunnen van 25 tot en met 29 oktober -tijdens ‘BinnenKijken bij Bedrijven’ (BKBB)- weer hun deuren openen voor werkzoekenden en stagiairs. De inschrijving voor bedrijven is nu geopend.


BKBB is een vernieuwde voortzetting van Kom Binnen Bij Bedrijven en wordt georganiseerd door WerkgeversServicepunt Midden-Holland (WSP), in samenwerking met de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen. Tijdens de actieweek zetten bedrijven en organisaties in de regio hun deuren open voor ‘binnenkijkers’: mensen die een nieuwe baan willen, een carrièreswitch willen maken, een werkervaringsplek zoeken of die stage willen lopen. 

Werkgelegenheid
“Potentiële werknemers krijgen zo een beeld van de werkgelegenheid in de regio en van hun mogelijkheden bij een specifiek bedrijf. Werkgevers maken op een laagdrempelige manier kennis met potentiële werknemers en vinden zo toekomstig personeel”, licht projectmedewerker Aron Paijens toe. Bedrijven die hun deuren willen openen voor binnenkijkers kunnen zich registreren via binnenkijkenbijbedrijven.nl/registratie. Paijens: “Met hun inlogcodes kunnen ze vervolgens hun bedrijfspagina beheren. Daarop geven ze aan welke vacatures en stageplaatsen ze hebben en wanneer belangstellenden kunnen langskomen. Hoe vaak en hoe lang bedrijven hun deuren openen in de actieweek, bepalen ze zelf. Ook maken ze zelf een programma. Ze kunnen bezoekers bijvoorbeeld een rondleiding geven, maar ook één-op-één gesprekken voeren.”

Vanaf 6 september kunnen werkzoekenden en stagiairs zich via de website aanmelden bij bedrijven waarin ze geïnteresseerd zijn. Voor meer informatie: Aron Paijens, 140182/a.paijens@krimpenerwaard.nl.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten