KOAG als koploper jaarwisseling in

Sport 128 keer gelezen
KRIMPEN A/D IJSSEL • KOAG deed erg goede zaken. Na een fysieke strijd werd koploper Korbatjo met 20-16 verslagen.

Voor beide korfbalploegen stond er veel op het spel, reden voor beide kampen om fanatiek aan het duel te beginnen.

Arjan Smit, die de geblesseerde Rein Douma uitstekend verving, scoorde na 10 seconden al de eerste treffer. Niet veel later gevolgd door zijn tweede goal. Bij een 4-1 tussenstand kwamen de bezoekers uit Oud-Beijerland beter in de wedstrijd. Vier treffers op rij bezorgden hen een eerste voorsprong: 4-5.

In het tweede deel van de eerste helft gingen beide ploegen de strijd met elkaar aan. Koag verdedigde goed en ging de rust in met een 9-7 voorsprong.

Scherper
Het was duidelijk dat de King-formatie de juiste vorm te pakken had. Na rust was Koag scherper en breidde de voorsprong met twee doelpunten uit. Mede dankzij de uitstekend spelende Thomas de Vette kregen zijn vakgenoten genoeg schotmogelijkheden om te scoren. Toen ook Jesse van Viersen en Ditte Bouwman de korf begonnen te vinden, liepen de Krimpenaren uit naar een grotere voorsprong.

De opponent liet zien vervolgens zien waarom het bovenaan staat en kwam terug tot een verschil van twee punten. Het leek even spannend te worden, maar het jeugdige Koag hield het hoofd koel en besliste in de laatste tien minuten het duel.
Uiteindelijk stond er na 60 minuten een 20-16 eindstand op het scorebord. Dankzij deze knappe overwinning gaat Koag als koploper de jaarwisseling in.