Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Marcel Swanborn en enkele 'D-lopers'.
• Marcel Swanborn en enkele 'D-lopers'. (Foto: wijntjesfotografie.nl)

D-lopers MTK rennen voor patiënten taaislijmziekte

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Een groep ‘D-lopers’ van Marathon Vereniging Krimpen (av-MTK) haakt in op de Dutch CF Run 2021, die op 4 en 5 september wordt gehouden. Doel van het evenement is om zoveel mogelijk geld op te halen voor goede medicatie in de strijd tegen Cystic Fibrosis (taaislijmziekte).


Initiatiefnemer is Marcel Swanborn, zelf enthousiast lid van de D-groep (recreatieve lopers) van MTK. Hij vertelt: “Ik werk in de vleesverwerkingsindustrie en de dochter van mijn baas heeft taaislijmziekte. Ik zie wat voor impact dat heeft en welke lange weg er te gaan is naar een goede remedie tegen deze ziekte.”

Uitdaging
Hij hoorde van de Dutch CF Run, die vorig jaar voor het eerst werd georganiseerd, en besloot met andere leden van de loopgroep mee te doen: “Lopers zijn altijd wel in voor een uitdaging, zeker nu er vanwege corona al een tijdje vrijwel geen wedstrijden zijn. Nu valt de uitdaging voor ons als lopers tijdens de Dutch CF Run wel mee -we leggen 10 kilometer af-, maar zijn toch weer lekker bezig, en dat voor een goed doel.”

Streefbedrag van de Krimpenaren is 1.250 euro, waarvan inmiddels circa 750 euro binnen is. Marcel: “Iedere loper legt 50 euro in en daarnaast hopen we natuurlijk op zoveel mogelijk steun. Ook shirtsponsor worden behoort tot de mogelijkheden. Dit alles met het doel om Cystic Fibrosis de wereld uit te helpen.”

Het groepje dat deelneemt namens MTK is inmiddels acht lopers groot. Wat Marcel betreft kunnen er nog een paar bij, leden én niet-leden. “Het maximum is twaalf lopers per team. In totaal doen er twintig teams mee, die in estafettevorm bijna 200 kilometer afleggen. Vorig jaar bracht de loop zo’n 4 ton op, laten we hopen dat dat dit jaar minstens zo veel wordt.”

Voor sponsoring en alle informatie: www.dlopers.nl

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten