Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• De dispenser met zonnebrandcrème hangt op het terras van restaurant Pannenkoe.</p>

• De dispenser met zonnebrandcrème hangt op het terras van restaurant Pannenkoe.

(Foto: aangeleverd)

Gratis zonnebrandcrème voor gasten Krimpens restaurant Pannenkoe

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Restaurant Pannenkoe in Krimpen aan den IJssel geeft vanaf deze week gratis zonnebrandcrème aan haar gasten. Die kunnen de crème zelf pakken vanuit een dispenser op het terras.


Nu de zon zich weer regelmatig laat zien is het voor iedereen - jong en oud - belangrijk om goed te smeren. Dit omdat UV-straling ongemerkt veel schade aan kan richten aan de huid. “Dat merk je al als je een keer goed verbrandt, maar vooral op lange termijn kan onbeschermde blootstelling aan de zon voor problemen zorgen”, weet Ewout Mampaey van Pannenkoe.   

Bewust
Uit cijfers blijkt dat 1 op de 5 Nederlanders ooit een vorm van huidkanker krijgt. CareLyn, de leverancier van de zonnebrandcrème dispenser, maakt zich er hard voor om vooral kinderen hiervan bewust te maken. Het bedrijf is dan ook blij dat er nu weer een extra locatie is waar gratis zonnebrand wordt verstrekt aan terrasgasten.

“Door gratis zonnebrandcrème aan te bieden, hopen we een steentje bij te dragen aan die bewustwording”, legt Mampaey uit. Maar bewustwording is niet het enige waar ze bij het pannenkoekenrestaurant aan bijdragen: “Voor iedere liter zonnebrandcrème die door onze gasten wordt weggesmeerd, doneren we samen met CareLyn een financiële bijdrage aan KWF Kankerbestrijding.” 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten