Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Café De Kwayste Niet.
• Café De Kwayste Niet. (Foto: Floris Bakker)

Omwonenden café Krimpen aan de Lek zijn geluidshinder zat

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Schreeuwen, zingen en lallen: bezoekers van café De Kwayste in Krimpen aan de Lek houden buurtbewoners regelmatig uit hun slaap. 


Die zijn de geluidshinder spuugzat. “Het is elke avond raak hier, van maandag tot en met zondag”, verzucht een bewoner die anoniem wenst te blijven. “In coronatijd, toen het café dicht was, was het hier ‘s nachts heerlijk stil. Zo hoort het ook. Maar nu hoor je tot ver na twaalven cafébezoekers op straat blèren. Gek word je ervan.” 

Petitie
Bewoners zouden meermaals de gemeente Krimpenerwaard hebben verzocht om in te grijpen. Zonder resultaat. “Niets helpt. Er is zelfs een petitie rondgegaan, met het verzoek om het café te sluiten. Zestig bewoners hebben die ondertekend. Maar nee hoor, ze kijken er niet eens naar.” De bewoner zegt dat de uitbater ‘van goede wil is’ en zijn best doet om de overlast te beperken. “In het café gedragen bezoekers zich wel. Het gaat mis als ze met een slokkie op de deur uitstappen.”

Dat de uitbater bij de gemeente plannen heeft ingediend om zijn etablissement te verbouwen, is bij veel buurtbewoners verkeerd gevallen. “Wij zien liever dat het café z’n deuren sluit!” 

Rudi Kwaytaal van café De Kwayste Niet is ietwat verbaasd als hij wordt geconfronteerd met de klachten. “Ik heb namelijk regelmatig contact met een vertegenwoordiger van de bewoners. Dit is nieuw voor mij. Bewoners kunnen altijd binnenlopen als ze overlast ervaren. Dan kunnen we het erover hebben. De koffie staat klaar.” 

Geluidsisolatie
Dat hij wil verbouwen klopt wel. “Ik heb wat ideeën uitgewerkt die nu bij de gemeente liggen. Het is onder meer de bedoeling om geluidsisolatie aan te brengen.” Dat zijn gasten voor de deur van het café wel eens voor overlast zorgen is bijna niet te voorkomen. “Binnen hanteer ik duidelijke regels. Als bezoekers die overtreden, spreek ik hen daarop aan. Desnoods volgen er maatregelen. Wij willen dat iedereen hier in vrede een pilsje kan komen drinken.”

Een woordvoerder van Krimpenerwaard laat weten dat er regelmatig overleg is tussen gemeente, uitbater en omwonenden van café De Kwayste Niet. “Er zijn ook afspraken gemaakt om de overlast te beperken. De uitbater is ondertekenaar van het horecaconvenant. Hij mag tot 01.00 uur bezoekers binnen laten en moet om 05.00 uur sluiten.”

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten