Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
stockfoto

Ruim twintig sollicitanten voor burgemeesterschap Krimpenerwaard

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Voor het burgemeesterschap van Krimpenerwaard hebben 21 kandidaten hun belangstelling kenbaar gemaakt bij Jaap Smit, Commissaris van de Koning in Zuid-Holland. De nieuwe burgemeester treedt naar verwachting per 20 januari 2022 in functie.


De sollicitanten -veertien mannen en zeven vrouwen- variëren in leeftijd van 38 tot en met 63 jaar. Onder de kandidaten zijn zestien sollicitanten (oud)wethouder dan wel (oud)burgemeester. De overige sollicitanten komen uit het bedrijfsleven of anderszins.

Compleet
CvdK Jaap Smit zal de komende periode de dossiers compleet maken, onder meer door referenties op te vragen, en voert daarna gesprekken met een aantal sollicitanten. Vervolgens overlegt hij met de vertrouwenscommissie, een afvaardiging van de gemeenteraad, over zijn bevindingen.

De commissaris streeft naar een ‘breed samengestelde, hoogwaardige selectie’: “De vertrouwenscommissie voert vervolgens gesprekken met de geselecteerde kandidaten en doet een aanbeveling op basis van de door de gemeenteraad vastgestelde profielschets. De gemeenteraad draagt daarna twee kandidaten voor aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en geeft daarbij een voorkeur aan voor één van beide kandidaten. In beginsel volgt de minister de aanbeveling van de gemeente op, tenzij zich bijzondere omstandigheden voordoen.”

Cazemier
De vacature ontstond nadat Roel Cazemier eerder dit jaar aankondigde zijn functie neer te leggen.

De burgemeester koos hiervoor met het oog op de naderende gemeenteraadsverkiezingen, in maart volgend jaar. Aan hem wordt per 20 januari 2022 eervol ontslag verleend.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten