Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De jongens van Bier Kolektif met Geraldine Kemper tijdens het maken van hun videoclip.
• De jongens van Bier Kolektif met Geraldine Kemper tijdens het maken van hun videoclip. (Foto: aangeleverd)

Krimpense muziekformatie Bier Kolektif strikt Geraldine Kemper voor muziekclip

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Bier Kolektif brengt zaterdag de track ‘Geraldine’ uit. De Krimpense muziekformatie wist de bekende presentatrice Geraldine Kemper - waar het nummer over gaat - te strikken voor de bijbehorende videoclip.


Het nummer staat op de debuut EP ‘Wereld op Drugs’ die donderdag is verschenen. Daarop staan in totaal zeven tracks. “Geraldine lag al even op de plank”, verklaart de 21-jarige Walter Twigt, één van de drie leden van Bier Kolektif. “We waren er niet helemaal tevreden, dus zijn we de studio ingedoken om een nieuwe versie te maken.”

Schrijverskamp
Het idee voor het liedje ontstond ooit tijdens een schrijverskamp waar Jeroen Ponsen (23) van Bier Kolektif aan meedeed. “Iemand zei dat hij wel geschikt zou zijn om een reisprogramma te presenteren. Daarop riep Jeroen: ‘Met Geraldine in de Camper’. Dat woordgrapje bleek de basis voor het uiteindelijke nummer.”

Het grote doel was om het nummer aan Geraldine Kemper zelf te laten horen. En dat lukte. Sterker nog, ze wilde wel meedoen in de videoclip. Twigt: “Geraldine kwam er zelfs speciaal voor naar Krimpen aan den IJssel. Supertof natuurlijk. Ze gaat het nummer ook via Instagram delen met haar volgers.”

Bier Kolektif maakt Nederlandstalige hiphop, gecombineerd met muziekgenres als house en techno. De drie leden, Walter Twigt, Jeroen Ponsen en Daan de Koning, kennen elkaar al sinds hun jeugd. “Eigelijk zijn we al sinds 2013 bezig”, zegt Walter. “Ik kwam regelmatig over de vloer bij Daan die met de computer zijn eigen muziek produceerde, vooral dubstep en drum & bass. Dat vond ik zo leuk dat ik zelf ben begonnen. Later leerde ik op het Comenius College Jeroen kennen die ook met muziek bezig was.”

Hiphopteksten
De jongens hielden altijd contact en werkten ook samen, maar de vele gezamenlijke projectjes liepen vaak op niks uit. Tot ze drie jaar geleden besloten de eigen stembanden eens aan te wakkeren. Ze begonnen met het schrijven van creatieve hiphopteksten voor onder hun muziek.

Onder de naam Bier Kolektif (ontstaan tijdens een avondje bier drinken in de Witte de Withstraat in Rotterdam) brachten de Krimpenaren in januari hun eerste track uit: Flamboyant. Er kwamen hierna nog twee tracks uit die online goed worden beluisterd. 

En nu is er de EP. “Daar hebben we zo’n anderhalf jaar aan gewerkt”, zegt Walter. “De komende tijd willen we die promoten. Het liefst trekken we het land door om op te treden, maar dat zit er door corona niet in. Daarom proberen we via livestreams onze muziek onder de aandacht te brengen.”

Binnenkort mogen ze op de landelijke radio een nummer laten horen. “We zijn uitgenodigd om in augustus op te treden in het 3FM-programma ‘Parels van de Nacht’. Een mooie kans om heel Nederland kennis te laten maken met onze muziek.” Vast onderdeel van het programma is om een cover te maken van een bekend nummer. Walter: “Wij hebben gekozen voor De Bom van Doe Maar. Dat hebben we in een eigentijds jasje gestoken.”
Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten