Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Oud-wethouder Arjan Neeleman, huidig wethouder Wubbo Tempel en directeur Barry Simons van basisschool Rudolf Steiner.
• Oud-wethouder Arjan Neeleman, huidig wethouder Wubbo Tempel en directeur Barry Simons van basisschool Rudolf Steiner. (Foto: Jan Timmer)

Krimpense Rudolf Steinerschool straks ruimer in z’n jasje

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Basisschool Rudolf Steiner in Krimpen aan den IJssel krijgt er twee lokalen en een extra werkruimte bij. Het nieuwbouwproject moet in oktober van dit jaar zijn afgerond.


“Daarmee gaat een grote wens in vervulling”, vertelt directeur Barry Simons. “We liepen al een paar jaar tegen ruimtegebrek aan. Niet zo vreemd als je beseft dat onze school in vijf jaar tijd is verdubbeld qua leerlingenaantal: van 100 naar 200. Ook ons medewerkersteam is in de tussentijd fors gegroeid. Vijf jaar geleden hadden we negen leerkrachten en ondersteunend personeel, nu zitten we aan de 22.”

Balans
Overigens past de stevige toename waar Rudolf Steiner in Krimpen mee te maken heeft, helemaal in de landelijke lijn waar het vrije scholen betreft. “Klopt”, weet Simons. “Over de hele linie zie je een toename van leerlingen. Dat heeft zeker te maken met onze manier van onderwijs geven en - vooral - onze uitgangspunten als het gaat om de ontwikkeling van een kind. We wisselen bijvoorbeeld cognitieve vakken goed af met muziek en beweging, om een voorbeeld te noemen. Ook willen we kleuters vooral kleuters laten zijn. Eerst moeten ze in balans met hun lijf. Als ze ‘leerrijp’ zijn beginnen we met onder meer taal en rekenen.”

Dat gaat straks gebeuren in een schoolgebouw dat geheel berekend is op de huidige populatie. Met dank aan aannemer Middelwatering Bouw, die zelfs deze zomer door werkt aan het project. Em de gemeente Krimpen aan den IJssel. Voormalig wethouder Arjan Neeleman mag zonder overdrijving als de stuwende factor worden gezien waar het de nieuwbouw van de Rudolf Steinerschool betreft. “Vanuit de school lag er al een tijd een dringend verzoek op dat vlak”, vertelt hij. “We zagen echter ook dat andere scholen vragen hadden op het gebied van verbouwing, aanbouw en/of nieuwbouw. Als gemeente zagen we in dat het misschien beter zou zijn om zelf het initiatief te nemen waar het verbetering en vernieuwing van schoolgebouwen en indoor-sportaccommodaties betrof. In 2018 heeft dat geleid tot een ‘integrale aanpak’ waarbij we kijken naar álle schoolhuisvesting voor de komende 25 jaar. Er is een bedrag van 42 miljoen voor uitgetrokken. Het voorstel kregen we er raadsbreed ondersteund doorheen. Mij verbaasde dat niet, want alle politieke partijen in deze gemeente hechten aan goed onderwijs in goede schoolgebouwen.”

Uitvloeisel
Neeleman’s opvolger Wubbo Tempel zet het door zijn voorganger ingezette beleid met plezier voort. “Het is nu onze taak om de uitvoering ter hand te nemen”, zegt hij. “Dat gebeurt nu, als eerste concrete uitvloeisel van de ‘integrale aanpak’, bij de Rudolf Steinerschool, maar daar blijft het uiteraard niet bij. Er staan nog tal van andere projecten in de agenda.”

Barry Simons is maar wat blij met de uitbreiding van zijn school. “We kunnen straks met losse jaargroepen gaan werken, die elk hun eigen lokaal hebben. Ideaal. Op deze manier staan we gesteld voor de toekomst en kunnen we in ideale omstandigheden bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen. Fijner kán niet.”

Jan Timmer,
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten