Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• De Drie Maenen in Ouderkerk aan den IJssel.
• De Drie Maenen in Ouderkerk aan den IJssel. (Foto: )

Raad gaat voor extra vergadermogelijkheid in De Drie Maenen

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De toneelzaal en foyer van zalencentrum De Drie Maenen worden aangepast om eventueel ruimte te bieden aan gemeenteraadsvergaderingen. Politiek Krimpenerwaard kan hier dan op 1,5 meter afstand vergaderen.


De gemeenteraad vond het dinsdag, op de CDA-fractie na, een goed plan. Vooral de win-win situatie, gezien de upgrade van het multifunctioneel centrum in Ouderkerk aan den IJssel, sprak de raadsleden aan. “Gezien het relatief kleine investeringsbedrag staan we achter dit voorstel”, aldus Ton van Dorp (CU). 

Gouda
De gemeenteraad vergadert vooralsnog gezien de coronamaatregelen in het stadhuis van Gouda. Het college heeft liever een vergadermogelijkheid op eigen grondgebied, zolang er coronatechnisch niet vergaderd kan worden in de raadzaal van Lekkerkerk. Er zijn meerdere opties de revue gepasseerd, maar aanpassing van De Drie Maenen lijkt het goedkoopst en eenvoudigst.

‘De ruimte kan worden aangepast door de muur tussen de toneelzaal en foyer te verwijderen en te vervangen door een verschuifbare paneelwand’, stelt B&W. “Hiermee wordt het mogelijk één grote zaal te creëren dan wel twee zalen te behouden. Dit geeft een ruimte ter grootte van circa 480 m2, die groot genoeg is voor het houden van een gemeenteraadsvergadering met inachtneming van 1,5 meter afstand. De extra mogelijkheid van één of twee ruimtes komt ook De Drie Maenen ten goede.”

Overlast
De verbouwing kost 60.000 euro, exclusief de audiovisuele middelen. Dit bedrag kan worden onttrokken aan het potje ‘gebouwaanpassingen i.v.m. Covid-19’. B&W: ‘Er is binnen dit krediet nog voldoende ruimte.

Tijdens de werkzaamheden, die in augustus van start gaan, wordt geprobeerd de overlast voor de verenigingen zoveel mogelijk te beperken.

Nieuw gemeentekantoor
De gemeenteraad zou eventueel vanaf december gebruik kunnen maken van de nieuwe vergadergelegenheid, mocht het afstand houden dan nog van kracht zijn. Anders kan het tussentijds weer in de raadzaal te Lekkerkerk terecht.

Ondertussen loopt het onderzoek naar een eventueel nieuw gemeentekantoor op een centrale locatie in de Krimpenerwaard ook verder. De uitkomst hiervan wordt naar verwachting eind dit jaar gepresenteerd.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten