Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; De initiatiefnemers van de K&#39;WRD Box, het lokale boodschappenpakket, hebben het concept overgedragen aan Corine de Haij (linksboven) van Streekwinkel Krimpenerwaard.&nbsp;</p>

• De initiatiefnemers van de K'WRD Box, het lokale boodschappenpakket, hebben het concept overgedragen aan Corine de Haij (linksboven) van Streekwinkel Krimpenerwaard. 

(Foto: studio scherp & bewogen / bram van risp)

K’WRD Box overgedragen aan Streekwinkel Krimpenerwaard

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De initiatiefnemers van de K’WRD Box, het lokale boodschappenpakket, hebben vrijdag het concept overgedragen aan Corine de Haij van Streekwinkel Krimpenerwaard.


De vier initiatiefnemers zijn opgetogen dat de box door de overdracht een nieuwe impuls krijgt. “Wij hebben ons de afgelopen anderhalf jaar sterk gemaakt voor producten van kleinschalige voedselmakers uit de Krimpenerwaard”, stelt Hannie van Rees van Stadsbrouwerij Argentum. “Veel consumenten hebben het initiatief omarmd en door hun aankopen lokale producenten door een lastige periode geholpen. Daar zijn we enorm dankbaar voor.” 

Om de hoek
Teus Hoogerwaard van de gelijknamige kaasboerderij uit Ouderkerk aan den IJssel wijst erop dat de doelstelling van Streekwinkel Krimpenerwaard identiek is aan die van de initiatiefnemers van de K’WRD Box. “Ook zij zetten zich in voor alle prachtige producten van om de hoek. En dan moet je elkaar niet in de weg gaan zitten. Wij zijn producenten en Streekwinkel Krimpenerwaard is een logisch en flexibel verkoopkanaal.”

De naam K’WRD Box blijft hetzelfde, maar er gaat volgens Franca Burger van Imkerij de Nesse wel iets veranderen aan het concept. “Een deel van onze klanten gaf de laatste tijd aan dat ze meer interesse zouden hebben in een zelf samen te stellen boodschappenbox dan in een box met vaste inhoud. De recente lancering van Streekwinkel Krimpenerwaard, met een breed assortiment aan lokale en regionale producten én een legertje vrijwilligers die de logistiek verzorgt, was voor ons dan ook een logisch moment om in gesprek te gaan met Corine.” 

“Dat zijn inderdaad signalen waarmee we rekening mee houden”, vertelt Corine de Haij. “Maar alles op z’n tijd. De eerste boxen hebben nog een vaste samenstelling en zijn vanaf nu te bestellen via onze website: streekwinkelkrimpenerwaard.nl.”  

Vlag
Simone van Risp van het Wildhuys uit Berkenwoude kijkt terug op een bijzondere periode waarin vier ondernemers de handen ineen hebben geslagen. “We dragen de Streekwinkel Krimpenerwaard een warm hart toe en vinden het fijn dat K’WRD box onder hun vlag verder zal gaan.”

Het samenstellen van kerstpakketten met streekproducten voor bedrijven en organisaties is overigens een activiteit die de vier ondernemers dit jaar nog wel blijven verzorgen.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten