Carlo van Tour en Jan-Willem Baas: enthousiast over footgolf.
Carlo van Tour en Jan-Willem Baas: enthousiast over footgolf. Foto: Jan Timmer

Nieuw: footgolfclub in de Krimpenerwaard

Algemeen 2.106 keer gelezen

REGIO • De Krimpenerwaard is een footgolfclub rijker. Om belangstellenden kennis te laten maken is er zaterdag 17 juli (15.30- 21.00 uur) open huis in ‘thuishaven’ golfbaan Crimpenerhout

“Iedereen vanaf 18 jaar is welkom”, vertelt Jan-Willem Baas, samen met voorzitter Michael Wilkes nauw betrokken bij de nieuwbakken vereniging. “Meedoen kost 10 euro per persoon. Wij zorgen voor ballen en vragen van de bezoekers om kunstgrasschoenen, indoorschoenen of sneakers te dragen. We gaan deze middag en een deel van de avond negen van de in totaal achttien footgolf-holes gebruiken. De baan is niet alleen mooi, maar ook superuitdagend. Het wordt een mooie happening.” 

Spirit
Jan-Willem Baas kwam in 2013 in aanraking met footgolf. “Op dat moment speelde ik in het derde elftal van Spirit. Met dat elftal hadden we een teamuitje in Rhoon en speelden we footgolf. Ik vond het meteen hartstikke leuk en ben die zomer nog een paar keer naar Rhoon teruggegaan.”

Een jaar later hoorde Baas dat er op golfbaan IJsselwiede in Moordrecht een kwalificatietoernooi voor het NK gehouden werd. Hij besloot mee te doen en plakte er en passant ook het NK aan vast. Sindsdien mag hij zich ‘serieus footgolfer’ noemen en staat de periode van april tot half september afgeblokt in zijn agenda.

Faas Wilkes
In 2016 deed footgolf ook zijn intrede op golfbaan Crimpenerhout in Krimpen aan de Lek. “Vrijwel elke woensdagavond was hier een groepje mannen enthousiast bezig met deze sport”, vertelt directeur Carlo van Tour. Van het een kwam in, eerste instantie heel voorzichtig, het ander. Dit jaar vroeg Michael Wilkes -ja, inderdaad de kleinzoon van de legendarische Faas- me of het mogelijk was om op ons complex een footgolfvereniging op te richten. Ik vond het een goed idee. Kort daarna werd Footgolf Club Rotterdam opgericht.”

Voetbalsfeer
Jan-Willem Baas is één van de trekkers van het project en top-footgolf-speler. Aan enthousiasme geen gebrek bij de voormalige middenvelder van Spirit 1.

“We bestaan nog maar kort, maar hebben nu al 25 leden”, stelt hij glimlachend vast. “Dat zijn allemaal jongens met een voetbalverleden, onder wie oud-prof Orlando Engelaar. Tijdens het footgolfen gebruiken we dezelfde principes en termen als de ‘gewone’ golfers. Het enige verschil is waarschijnlijk de voetbalsfeer. Bij een flinke misser mag je er op rekenen dat je dat te horen krijgt. Er wordt heel wat gedold. Heerlijk toch?!”

Footgolfclub Rotterdam is landelijk gezien de vierde in zijn soort. “Er zijn ook dergelijke verenigingen in Amersfoort, Noord-Brabant en Noordwijkerhout”, weet Jan-Willem Baas. “De grootste heeft zo’n tachtig leden. Het zou gaaf zijn als wij ook die kant op gaan. Voor iedereen die het wil proberen, is zaterdag een uitgelezen mogelijkheid. We hopen op veel belangstelling.”

Jan Timmer

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 14 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 16 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 17 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden