• Chickadee: Marijke Verhoef, Kim de Brake en Robbert Striekwold.
• Chickadee: Marijke Verhoef, Kim de Brake en Robbert Striekwold. Foto: Erik Jansen

Chickadee debuteert met concert in boomgaard

Algemeen 801 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Op zondag 18 juli is het zover. Dan geeft de nieuwe band Chickadee haar eerste optreden in een boomgaard aan de rand van Schoonhoven.

“Tijdens ons eerste concert Creepin’ in’ spelen we bekende en minder bekende liedjes uit de country en pop. Liedjes die echt onder je huid kruipen, die je niet uit je hoofd krijgt. We spelen bijvoorbeeld muziek van Ilse DeLange, Miss Montreal en natuurlijk Dolly Parton, maar ook van de fantastische maar in Nederland minder bekende zangeres Brandi Carlile. Met één van haar liedjes is het idee voor Chickadee ontstaan”, vertelt Kim de Brake uit Schoonhoven. 

Zij is samen met Marijke Verhoef uit Nieuwpoort frontvrouw van deze nieuwe band. De zangeressen zongen eerder in vocalband Music Unlimited, bekend van de kampvuur sing-a-long en de concerten in het Arto Theater. 

Nieuwe weg
Met Chickadee slaan ze samen met zanger/gitarist Robbert Striekwold uit Vleuten een nieuwe weg in. Marijke: “We hebben alledrie een enorme zwak voor country en mooie gitaarliedjes. Het is heel gaaf om onze favoriete nummers te spelen en ons deze eigen te maken. Dat doen we door de meerstemmige zangarrangementen die Kim maakt en natuurlijk krijgt het door onze band ook een eigen sound.”

Deze band bestaat uit gitarist Ron Kuster, bassist George Oerlemans, toetsenist Ron van den Hoogenhoff en percussionist Ruben Gouman.

Koolmees
‘Creepin’ in’ wordt het eerste optreden van Chickadee. “Mensen vragen ons vaak naar de naam. Het is Engels voor koolmees, Dit zangvogeltje past wel bij ons. Eigenwijs, een beetje cheeky”, vertelt Kim. “Vorig jaar zomer zijn we begonnen met plannen smeden. Repertoire uitzoeken, arrangeren, instuderen. Door de coronamaatregelen konden onze concerten in november, december en juni niet doorgaan, maar nu staan alle seinen ondanks de verscherpte maatregelen gelukkig nog altijd op groen. We zijn er klaar voor om Chickadee te laten vliegen.”

Voorverkoop
Het concert vindt plaats op zondag 18 juli, van 15:00 tot 17:00 uur in een boomgaard aan de C.G. Roosweg 26 te Schoonhoven. Tickets kosten 15 euro en zijn alleen vooraf te koop via de website. Er is geen verkoop ‘aan de deur’. Vanaf 14.00 uur is de entree geopend.

Tijdens dit concert zijn coronamaatregelen van kracht, zoals 1,5 meter afstand, vaste zitplaatsen, een gezondheidscheck bij de entree en vaste looproutes. Meer informatie over deze maatregelen, het concert en de band is te vinden op de website van Chickadee.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden