• De regenboogvlag.
• De regenboogvlag. Foto: Stockfoto

Vuurwerkbom gaat af bij huis Lekkerkerk; regenboogvlag mogelijk aanleiding

Algemeen 1.552 keer gelezen

LEKKERKERK • De woning van een homostel aan de Schuwacht in Lekkerkerk is in de nacht van donderdag op vrijdag beschadigd geraakt door een vuurwerkbom. De twee bewoners denken dat het ging om een gerichte actie omdat er een regenboogvlag aan de gevel wapperde.

Peter, één van de twee bewoners, was toevallig wakker toen het incident plaatsvond. “Ik kon slecht slapen en liep rond half drie naar beneden om een sigaretje te roken”, laat hij telefonisch weten. “Toen ik naar buiten keek, zag ik plotseling een steekvlam en klonk er een enorme knal.”

Geroezemoes
Met een deken om zijn middel rende Peter naar de voordeur. Toen hij die open trok, zag hij een man de dijktrap op lopen. “Die schrok zich een ongeluk, want hij had nooit gedacht dat er zo snel iemand buiten zou staan. Bovenaan de dijk hoorde ik nog wat geroezemoes van twee of drie anderen. Ze waren duidelijk met meer.”

Hoewel Peter naar eigen zeggen ‘pislink’ was, besloot hij niet achter de mannen aan te gaan. Achteraf gezien was dat maar beter ook. “Ik was zó boos en had die gasten echt iets aangedaan. Dat had dus alleen maar verkeerd af kunnen lopen.” Hij heeft geen idee wie de vuurwerkbom op het raam heeft geplakt. “We wonen hier al jaren en hebben met niemand problemen. Dus ik denk echt dat die vlag de reden is geweest om die bom te plaatsen.”

EK-wedstrijd
Peter en zijn partner hadden de regenboogvlag uitgehangen uit solidariteit met lhbti-mensen in Hongarije. “In de aanloop naar de EK-wedstrijd tegen Tsjechië werd de oproep gedaan aan fans om regenboogvlaggen mee het stadion in te nemen. Dit uit protest tegen de onlangs ingevoerde anti-homowet in Hongarije. Wij wilden de actie ondersteunen door hier in Lekkerkerk de regenboogvlag te laten wapperen. Blijkbaar wordt dat niet door iedereen hier in het dorp geaccepteerd.”

Het stel heeft inmiddels aangifte gedaan bij de politie. Dit om de schade vergoed te krijgen van de verzekeraar, “maar we hopen natuurlijk ook dat ze de daders te pakken krijgen van deze laffe actie.”

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden