Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Zaterdagochtend werd 'De Oude Apotheek' in Schoonhoven door wethouder Jan Vente (midden) officieel in gebruik genomen als  Tourist Information Point. Daarnaast werden de arrangementen voor toeristen gepresenteerd. Links van wethouder Vente Stefan van Beeten van citymarketing Schoonhoven Partners en rechts Lia Steeman van Beleef! Schoonhoven.
Zaterdagochtend werd 'De Oude Apotheek' in Schoonhoven door wethouder Jan Vente (midden) officieel in gebruik genomen als Tourist Information Point. Daarnaast werden de arrangementen voor toeristen gepresenteerd. Links van wethouder Vente Stefan van Beeten van citymarketing Schoonhoven Partners en rechts Lia Steeman van Beleef! Schoonhoven. (Foto: Stephan Tellier)

Oude Apotheek nu ook een Tourist Information Point

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • De vlag hangt uit bij de Oude Apotheek, aan de Haven 67 in Schoonhoven. Het is nu ook officieel een TIP: ‘Tourist Information Point’.


“We gaan samenwerken met het VVV, dat in het Zilvermuseum te vinden is”, vertelt Lia Steeman net voordat de officiële openingshandeling plaatsvindt. “Onze toegevoegde waarde is dat wij arrangementen organiseren in de hele Krimpenerwaard. Afgelopen maanden zijn deze bedacht en ontwikkeld met de ondernemers. Dit is een prima locatie om zoveel mogelijk mensen te enthousiasmeren om de omgeving te verkennen.” 

De ontwikkeling van deze arrangementen is een initiatief van Schoonhoven Partners en Stichting Promotie Krimpenerwaard.

Scherm
Direct bij binnenkomst valt het enorme scherm op, waarop alle informatie op te vragen is. Lia Steeman legt uit hoe ze te werk gaat: “Mensen die een arrangement willen doen, starten vanaf dit punt. We ontvangen ze met koffie en iets lekkers daarbij. Daarna gaan we op pad voor bijvoorbeeld een stadswandeling, gekoppeld aan een lunch bij een restaurant en een bezoek aan het Zilvermuseum.”

En er staat natuurlijk geen hek om Schoonhoven: ook een bezoekje aan kaasboerderijen, musea en andere mooie plekjes in de regio is mogelijk.

Open
De komende maanden is het hoogtepunt van het toeristenseizoen. Het TIP is daarbij zoveel mogelijk dagen geopend.

“Wij denken er over om ook ‘s avonds open te zijn. Regelmatig legt er aan het eind van de dag een boot aan met toeristen. Ik probeer daar zoveel mogelijk op in te spelen.” 

Tot slot wil ze benadrukken dat dit alles niet alleen voor de toeristen is. “Hoe leuk is het om met je familie, collega’s, vrienden of kennissen je eigen omgeving te verkennen?”

Dirk Molenaar

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier