Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Picknick in het Springerpark.</p>

• Picknick in het Springerpark.

Ook Krimpenerwaard staat stil bij Wereldvluchtelingendag

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • In de Krimpenerwaard werd woensdag stilgestaan bij Wereldvluchtelingendag. Ruim 125 statushouders, vrijwilligers en buurtbewoners genoten samen van een picknick op vijf buitenlocaties in de regio: Onder de Molen in Bergambacht, het Bisdom van Vlietpark in Haastrecht, naast de Hooiberg in het Loetbos bij Lekkerkerk, het Springerpark in Schoonhoven en in de Hennepakkers in Stolwijk. 


Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek opende het evenement in Lekkerkerk en kreeg onder het toeziend oog van 25 dames een kookboekje met wereldgerechten uitgereikt door Herman Stomphorst, voorzitter van Krimpenerwaard Intercultureel. Ze gaf aan hoe belangrijk het is om naar elkaar om te kijken en benadrukte de boodschap van Wereldvluchtelingendag. 

De wethouder bleef de hele ochtend aanwezig, wat werd gewaardeerd door de bezoekers.

Dialoog
Dit jaar stond de picknick in het teken van verbinding en het aangaan van de dialoog met elkaar. Verbinding met elkaar, vooral nadat velen een moeilijk jaar achter de rug hebben. Daarnaast was er een quiz, konden de kinderen kleuren en er werd gedanst.

Vluchten
Op Wereldvluchtelingendag -20 juni- staan we in Nederland stil bij wat het betekent om te moeten vluchten. Om alles en iedereen achter te moeten laten zonder te weten of het goed komt. Ook dit jaar zijn er nog steeds miljoenen mensen op de vlucht.

De Wereldvluchtelingendag Picknick was een initiatief van Krimpenerwaard Intercultureel, VluchtelingenWerk Krimpenerwaard en Welzijn Krimpenerwaard. Met de picknick is volgens de initiatiefnemers een belangrijke stap gezet om een ieder zich thuis te laten voelen in de Krimpenerwaard. 

Tomatenpuree
Om de picknickgangers thuis te laten nagenieten kreeg iedereen enkele presentjes mee naar huis. Zo zat er in de picknicktas een kookboek met wereldgerechten. In alle recepten is tomatenpuree het basisproduct.  

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier