• Het gelegenheids-kinderkoor van Kiezel en Kei.
• Het gelegenheids-kinderkoor van Kiezel en Kei. Foto: Jan Timmer

Kiezel & Kei maakt met Bas Muijs clip voor KiKa

Algemeen 1.193 keer gelezen

BERGAMBACHT • Met het lied ‘Ik leen je mijn stem’ wil het kinderkoor van de Bergambachtse basisschool Kiezel en Kei niet alleen ernstig zieke kinderen een hart onder de riem steken, maar ook proberen geld te generen voor stichting KiKa.

Het op www.helpvera.nl te vinden lied  is niet alleen mooi, het ontroert ook. “Mensen die het beluisteren willen we uitnodigen om een donatie te doen via onze website”, vertelt Marius Diepenhorst, muziekleraar en muzikaal leider van het kinderkoor. “We hopen natuurlijk op een mooie opbrengst van deze actie.”

Bas Muijs
Normaal gesproken kent het kinderkoor van Kiezel en Kei 61 leden. Voor dit speciale project (en vanwege corona) werden elf leden uit groep 6 uitgekozen om ‘Ik geef je mijn stem’ te zingen.

“Dat was erg leuk om te doen”, vertelt één van hen: Fem-Elise Soewandi. “We hebben eerst het lied op audio opgenomen. Daarna kwam acteur Bas Muijs (bekend van onder andere GTST, red.) naar Bergambacht toe voor de videoclip. Hij had veel geoefend in de studio, want hij deed het erg goed.”

“Sommige stukjes film moesten een paar keer over”, weet Joël Hendriks. “Maar het eindresultaat is erg mooi.” Zijn klas- en koorgenootje Jasmijn Muijlwijk is het daar helemaal mee eens. “Ik vond het allemaal best spannend”, zegt ze. “Maar ik heb er ook van genoten.”

Doventolk
Niet alleen Bas Muijs verleende belangeloos medewerking aan de opnames, ook doventolk Miriam Stolk deed om niet mee. Datzelfde gold voor de producent van de clip en alle andere helpende handen.

Eerder kwam Kiezel en Kei succesvol in actie voor Vera, een meisje uit Oekraïne, voor wie geld nodig was voor de behandeling van leukemie. Liefst 55.000 euro werd opgehaald. 

“Het gaat nu gelukkig goed met haar”, weet kinderkoorlid Danley Mourik. “Meester Marius heeft haar en haar moeder ons nieuwste filmpje al laten zien. Ze hebben het met tranen in hun ogen bekeken. Mooi, hè. We hopen dat andere zieke kinderen de clip ook mooi vinden en dat we veel donaties binnenkrijgen voor KiKa!”


Jan Timmer

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 8 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 10 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden