Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Juf Deborah Sassen nam donderdag afscheid van openbare basisschool Kortland.
• Juf Deborah Sassen nam donderdag afscheid van openbare basisschool Kortland. (Foto: Jan Timmer)

Juf Deborah zwaait af op obs Kortland

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Liefst 46 jaar duurde de onderwijscarrière van Deborah Sassen. 41 jaar daarvan werkte ze op openbare basisschool Kortland in Krimpen aan den IJssel. Donderdag nam ze officieel afscheid, die sprankelende Juf Deborah.


“Het is maar goed dat ik een zonnebril op heb gedaan”, grapt ze nadat ze per Porsche cabrio is afgezet bij de school en ze haar kleuters ziet. “Ik sta eerlijk gezegd te trillen op mijn benen. Dit doet wat met me. En wat is het fijn om zo afscheid te nemen! Ik had toen ik op 20-jarige leeftijd het onderwijs in ging nooit verwacht dat ik het tot 66 en 4 maanden zou volhouden. Maar het is me gelukt en het ging nog eenvoudig ook.”

Motor
Een kwestie van liefde voor het vak én voor de kinderen, zegt ze zelf. “Dat is al die jaren mijn motor geweest. Het zorgt er tegelijkertijd voor dat ik nú al weet dat ik mijn werk ga missen, hoewel ik me nog wel als ‘vliegende keep’ voor de onderbouw beschikbaar houd. Ik denk dat dat besef meteen na de zomervakantie het grootste zal zijn. Je wilt dan weer ‘beginnen’ maar het hoeft niet meer, want je bent met pensioen.”

Haar zee aan vrije tijd gaat Juf Deborah voor een deel besteden aan reizen. “Ik vind het heerlijk om naar het buitenland te gaan en daar cultuur op te snuiven en met mensen te praten”, zegt ze. “Jordanië staat als eerste op mijn verlanglijstje.”

Jan Timmer,
Freelance-redacteur Het Kontakt Krimpenerwaard, Klaroen.nl en Regio-Voetbal
Volg @jtimmertekst op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier