Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Begraafplaats van Gouderak.
• Begraafplaats van Gouderak. (Foto: gemeente krimpenerwaard)

Begraafplaats Gouderak wordt gedenkpark

  •   keer gelezen

GOUDERAK • De begraafplaats in Gouderak moet een gedenkpark worden. Om dit te realiseren heeft de gemeente Krimpenerwaard een ontwerp laten maken. 


Op de begraafplaats, die in het dorpscentrum ligt, worden geen graven meer uitgegeven. Er vinden nog wel bijzettingen plaats. Door het verwijderen van gedenkstenen - van graven waarvan de termijn is verstreken - ontstaan er de laatste jaren veel lege plekken. 

Coronamaatregelen
Er ligt nu een ontwerp om van de begraafplaats een gedenkpark te maken. Door de coronamaatregelen kon de gemeente nog geen bijeenkomst houden om het plan toe te lichten. Daarom is er een boekje en filmpje gemaakt, om uit te leggen hoe de begraafplaats er precies uit komt te zien. Inwoners kunnen reageren via een speciale projectpagina op de gemeentelijke website.

Het boekje is eveneens op deze pagina te vinden en met een PDF-reader te lezen. Wie het boekje wil hebben, kan (voor 1 juli) een e-mail sturen naar: projecten@krimpenerwaard.nl. Dan kan het boekje op de begraafplaats worden opgehaald. 


Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier