Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Wethouders Anthon Timm, Wubbo Tempel en Leon de Wit (rechts) op de deelfiets van Windmill Bike.&nbsp;&nbsp;</p>

• Wethouders Anthon Timm, Wubbo Tempel en Leon de Wit (rechts) op de deelfiets van Windmill Bike.  

(Foto: Paul de Heus/RTV Krimpenerwaard)

Pak deelfiets om verkeersdrukte bij Grote Kruising te vermijden

  •   keer gelezen

REGIO • Stap eens op de fiets in plaats van in je auto. Met de lancering van de deelfitsen van Windmill Bike willen de gemeenten Krimpen aan den IJssel en Krimpenerwaard hun inwoners laten ontdekken of een gewone of elektrische fiets een alternatief kan zijn voor hun auto. Eventueel in combinatie met een reis per Waterbus, want de deelfietsen staan klaar bij de halte in de Stormpolder. 


Hier vond vorige week donderdag ook de lancering plaats van de Windmille Bike. Die werd bijgewoond door de Krimpense wethouders Anthon Timm en Wubbo Tempel en wethouder Leon de Wit van gemeente Krimpenerwaard. 

Hinder
Het initiatief van de Windmill Bike maakt deel uit van een breder pakket aan mobiliteitsmaatregelen rond de werkzaamheden aan de Grote Kruising in Krimpen aan den IJssel. Wethouder Anthon Timm: “Fijn dat deze fietsen op verschillende plekken staan en dat er diverse maatregelen worden getroffen om de hinder zoveel mogelijk te beperken.” De deelfietsen zijn tot eind 2022 beschikbaar, zolang de werkzaamheden aan de Grote Kruising duren.  

Wethouder Wubbo Tempel wijst erop dat er, naast de deelfietsen, nog andere initiatieven zijn. “Zo is er bijvoorbeeld een kortingsregeling voor mensen die de auto laten staan en over stappen op een (elektrische) fiets of speed pedelec om naar het werk te gaan. Ook kunnen mensen een persoonlijk reisadvies krijgen.” 

Leon de Wit van de gemeente Krimpenerwaard is blij met de komst van de Windmill Bikes. “Zo ontstaan er ook betere verbindingen vanaf bijvoorbeeld de Waterbus verder de Krimpenerwaard in. Naast de Windmill Bikes kunnen mensen ook vier weken lang gratis de Waterbus proberen.”

App
Een deelfiets kost tijdelijk de eerste twintig minuten 0,25 eurocent en daarna elke minuut 1 eurocent met een maximum van 2 euro per dag. Via de app Windmill Bike kan er een (elektrische) fiets worden gereserveerd op een van de drie locaties in het gebied. Dat zijn parkeerplaats Kerkelot bij de Surfplas, de halte van de Waterbus in de Stormpolder en de nieuwe fietsenstalling bij het busstation aan de Nieuwe Tiendweg. Ter plekke kan iemand bepalen welke fiets hij/zij wil gebruiken en dit in de app aangeven. Daarna kan de fiets worden gebruikt. Na afloop van de rit brengt de deelnemer de fiets naar een van de locaties en beëindigt via de app de rit. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier