Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; De offici&euml;le presentatie van de Strippenkaart.</p>

• De officiële presentatie van de Strippenkaart.

(Foto: Stephan Tellier)

Lancering strippenkaart ‘Kijk op de Wijk’

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Ook in Schoonhoven is het project ‘Kijk op de Wijk’ met bijbehorende strippenkaart uitgerold.


“Kijk op de Wijk is een initiatief van Hans Gorissen en Kevin Wien, beiden medewerkers bij Reakt”, legt Marjolein van Leeuwen namens WelZijn Krimpenerwaard uit. “Deze organisatie zet zich met name in voor maatschappelijke participatie. Immers niet voor iedereen is het vanzelfsprekend om een sterk en opbouwend netwerk te hebben. Dat geldt bijvoorbeeld bij psychische kwetsbaarheid of andere redenen waardoor ‘opnieuw’ deelnemen aan maatschappelijk verkeer een drempel is. Hiervoor is de Strippenkaart ontwikkeld.”

Brug
Organisatie KernKracht en Welzijn Krimpenerwaard willen een brug slaan naar deze groep mensen vanuit hulpverlening naar zelfstandig meedoen in de eigen omgeving. Marjolein van Leeuwen benaderde met dit idee vanuit de welzijnsorganisatie de betrokken partijen.

Nader verklarend: “Het concept is simpel en de maatschappelijke betrokkenheid van het Zilvermuseum, de Oude Apotheek en de kringloopwinkel van Dorcas zo groot, dat de samenwerking snel was gevonden. De partijen op de strippenkaart stellen hun deuren open om een kijkje achter de schermen te geven over het reilen en zeilen van hun organisatie. Het kan een opstap zijn naar vrijwilligerswerk en het vinden van een zinvolle dagbesteding. Kijk op de Wijk is al een effectief middel gebleken in de regio’s Rotterdam, Den Haag, Zaandam en Gouda.”

Presentatie
Marjolein van Leeuwen lanceerde de strippenkaart namens WelZijn Krimpenerwaard vorige week op feestelijke wijze in het Nederlands Zilvermuseum aan de deelnemende partijen: KernKracht, De Oude Apotheek en Dorcas.

V.l.n.r. op de foto: Arjan Kik (KernKracht), Lia Steeman (De Oude Apotheek), Ans Aantjes (Dorcas), Marcel Teheux (Nederlands Zilvermuseum) en Marjolein van Leeuwen.

Meer informatie over de methode en de strippenkaart is hier te vinden.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier