Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Mariska Scalogne (links) en Edmee Bartelse.
• Mariska Scalogne (links) en Edmee Bartelse. (Foto: Jan Timmer)

Muzikale wandeling door kleurrijk Krimpen

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Na het succes van de Culturele Wandeling in de maand april biedt Cultuurwerkplaats Krimpen op 12 juni aanstaande een nieuwe mogelijkheid om op een aangename manier in beweging te komen: ‘Reis om de Wereld, een muzikale wandeling door kleurrijk Krimpen’.


“We hebben een zeven kilometer lange wandeling samengesteld waarbij de deelnemers onderweg op vijf locaties live muziek horen en een lekker hapje krijgen uitgereikt”, vertelt Edmee Bartelse, programmeur van Cultuurwerkplaats Krimpen, de organisatie die ook de programmering van De Tuyter verzorgt. “Tijdens de muzikale stops mag je onder meer rekenen op mooie optredens van een Molukse tifa-groep, een Balkanorkest en een flameco-artiest. De bijbehorende hapjes zijn ook uit die landstreken afkomstig. Genieten dus!”

Behoefte
De muzikale wandeling door kleurrijk Krimpen is een prima manier om iets leuks te organiseren in de slotfase van een lange periode waarin weinig tot niets mocht vanwege de covid-19 problematiek. “Je merkt dat er veel behoefte is aan dit soort initiatieven”, zegt Mariska Scalongne, bij stichting Synerkri in dienst als cultuurcoach. Tot haar taken behoren onder meer het ondersteunen van Krimpense culturele organisaties met hulpvragen en het bedenken en uitvoeren van culturele evenementen. “Daarnaast organiseer ik de opening van het culturele seizoen en drie culturele café’s per jaar. Ook beheer ik de Uitagenda Krimpen.”

Edmee Bartelse op haar beurt is verantwoordelijk voor de programmering van sociaal-cultureel centrum De Tuyter. “Vóór corona begon hadden we een mooi programma staan met verschillende al uitverkochte voorstellingen”, vertelt ze. “Tja, en toen kwamen de beperkende maatregelen. We hebben nog een aantal programmaonderdelen een tijdje kunnen organiseren met maximaal dertig mensen publiek. Toen dat ook niet meer kon, zijn we overgeschakeld naar online om in ieder geval het contact met de mensen zoveel mogelijk vast te houden en zichtbaar te blijven. In de voorbije periode hebben we voortdurend gekeken naar wat wél in plaats van niet kan. Deze muzikale wandeltocht is zo’n event dat je prima kunt organiseren in een tijd van beperkingen. In april merkten we bij de vorige wandeling dat er veel animo voor is. Dat verwachten we nu wéér.”

Inschrijven
Deelnemers kunnen zowel lopend als fietsend meedoen. De kosten bedragen 10 euro per persoon; kinderen van 6 tot en met 12 jaar betalen 5 euro per persoon. Inschrijven kan telefonisch via: 06-22640541, per e-mail: tickets@cwpkrimpen.nl of via www.cwpkrimpen.nl. Gewandeld en gefietst wordt in tijdsslots tussen 12.00 en 14.00 uur. De start vindt plaats bij sporthal De Boog. Daar ontvangen deelnemers een startbewijs en routekaart. Uiteraard verloopt een en ander volgens de dan actuele coronamaatregelen.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier