• Gebouw Amicitia.
• Gebouw Amicitia. Foto: Jan Timmer

Koper voor Lekkerkerks partycentrum Amicitia

Algemeen 1.938 keer gelezen

LEKKERKERK • Er zou een koper zijn gevonden voor partycentrum Amicitia in Lekkerkerk. Dat meldde wethouder Leon de Wit zaterdagochtend op de radio bij RTV Krimpenerwaard. Om wie het gaat, vertelde hij niet.

Amicitia biedt nog altijd onderdak aan een aantal culturele verenigingen uit het dorp. De gemeente heeft echter het contract met Ad Scheer, de eigenaar van Amicitia, opgezegd waardoor ‘t Regiokoor, Vrouwen van Nu en Bridgeclub Lekkerkerk vanaf 1 januari 2022 op straat dreigen komen te staan. Zij moeten op zoek naar een andere locatie.

Dorpshuis
Er ligt een plan om het zalencentrum te gebruiken als dorpshuis. De initiatiefgroep zegt dat de gemeente hieraan geen medewerking wil verlenen. De Wit ontkende dat in de uitzending. Wethouder Lavinja Sleeuwenhoek heeft hierover een gesprek gehad met de initiatiefgroep. Intern wordt er over gesproken.” 

Het was al bekend dat Scheer Amicitia van de hand wilde doen. Nu is er dus een potentiële koper in beeld. De Wit: “Het gebouw is een privaat-eigendom, het is niet van de gemeente. De voormalige gemeente Nederlek heeft jaren geleden wel een overeenkomst gesloten met de eigenaar en jaarlijks een fors deel subsidie verstrekt om verenigingen tegen een schappelijke prijs het gebouw te kunnen laten huren.”

De Wit spreekt van een ‘lastige situatie’. “Het is niet van ons. Als je beslist om het te kopen, zitten er heel veel minnen aan. Er mankeert nogal wat aan het gebouw en er moet dus groot onderhoud aan uitgevoerd worden, heb ik begrepen. Maar we moeten het gesprek met de nieuwe eigenaar nog aan gaan of er connecties te leggen zijn. Tegelijk hebben we zorgen over huisvesting van de verenigingen. Je kan wel zeggen: gemeente los het op, maar dat betekent dat er veel gemeenschapsgeld in zo’n pand gestopt moet worden. Dan kan je niet zomaar beslissen, dus de gesprekken zijn gaande, waarbij we proberen de verbinding te zoeken. Daar hebben de verenigingen ook een verantwoordelijkheid in.”

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Krimpenerwaard: einde aan wonen onder hoogspanningslijnen Nieuws 3 uur geleden
• Luchtfoto met in het midden het IHC-terrein.
Ontwikkelcombinatie DBL presenteert planstudie IHC-terrein Krimpen aan de Lek Nieuws 5 uur geleden
• Eerdere editie van 'Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet'.
Zaterdag 4 mei: 3e editie Open Joodse Huizen - Huizen van Verzet Nieuws 6 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden