Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Impressie van de nieuwbouw
• Impressie van de nieuwbouw

Nieuwbouw Lidl-supermarkt Schoonhoven stap dichterbij

  •   keer gelezen

SCHOONHOVEN • Op het ontwerp-bestemmingsplan voor de bouw van de nieuwe Lidl-supermarkt in Schoonhoven-Noord is één zienswijze ingediend. Dit heeft niet geleid tot aanpassingen aan het plan.


Voorzien zijn de nieuwbouw van de Lidl-supermarkt aan de Albert Plesmanstraat, gecombineerd met twaalf appartementen. 

Schaduw
‘De zienswijze betrof de eventuele schaduwwerking van de hoogbouw, maar bood geen aanleiding het ontwerp-bestemmingsplan te heroverwegen’, stelt B&W in het voorstel aan de gemeenteraad. ‘De supermarkt voorziet in de behoefte aan een evenwichtig voorzieningenniveau in de wijk en de twaalf (koop)appartementen passen in de Woonvisie. Er is ruim aandacht voor de inrichting en het groen’.

Het huidige onderkomen van de Lidl wordt gesloopt. De nieuwe supermarkt krijgt meer vloeroppervlak en schuift iets naar achteren. De ruimten van de voormalige basisschool De Krullevaar en het ontmantelde Texaco-tankstation worden voor dit doel benut. 

Op de kop van het braakliggende terrein, met de entree aan de Beneluxlaan, worden twaalf appartementen gerealiseerd. Op de begane grond van het complex komt ruimte voor dienstverlening. 

Verdere ontwikkeling
De nieuwbouw maakt onderdeel uit van een verdere opknapbeurt van het (gedateerde) winkelcentrum in ‘Noord’. Eerder nam de PLUS al zijn intrek in een nieuwe en vergrote supermarkt.

Twee bestaande kiosken aan de Albert Plesmanstraat worden gesloopt. Dit moet de zichtbaarheid en aantrekkelijkheid van het winkelplein vergroten. De kiosken kunnen een plek krijgen in twee nieuwe winkelruimten van elk circa 80 m2 aan de westzijde van de bestaande winkelstrip. 

Een derde kiosk wordt gesloopt of gerenoveerd. Tot slot wordt het nieuwe winkelplein en de parkeergelegenheid -er komt extra parkeerruimte- heringericht. 

Politiek
De adviescommissie bespreekt het bestemmingplan voor de Lidl-supermarkt op 25 mei, waarna de gemeenteraad dinsdag 1 juni de knoop doorhakt. Dan moet duidelijk worden of er met de bouw kan worden begonnen.

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier