Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; Het beachveld aan de Driekamp.</p>

• Het beachveld aan de Driekamp.

(Foto: Floris Bakker)

Tijdelijk beachveld in Krimpen aan den IJssel

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Op de oude kunstgrasvelden aan de Driekamp in Krimpen aan den IJssel is door Synerkri een tijdelijk beachveld gerealiseerd. 


Het waren volleybalvereniging VC Krimpen en handbalvereniging De Treffers die het initiatief namen voor de aanleg van het veld. Dit om sporten en bewegen in de buitenlucht een extra impuls te geven. Juist in deze periode waarin de sportzalen nog dicht zijn is een extra sportvoorziening volgens de sportverenigingen meer dan welkom. Het past bovendien goed bij het vorig jaar afgesloten Lokaal Sportakkoord Krimpen, dat is bedoeld om meer Krimpenaren aan het sporten te krijgen. De aanleg van het beachveld is dan ook bekostigd vanuit het activiteitenbudget van dit sportakkoord.

Toezicht
Op het beachveld, dat 26 bij 35 meter groot is, is ruimte voor twee beachvolleybalvelden. Daarnaast is het mogelijk om er een beachhandbalveld van te maken en kunnen ook andere beachsporten een plek krijgen. Na toestemming van de gemeente is door beheerders van Synerkri in één week tijd het benodigde zand naar het veld getransporteerd. Het veld zal aankomende zaterdag om 10.00 uur officieel worden geopend. Het toezicht op veld en materialen nemen medewerkers van Synerkri op zich. Dit gebeurt in samenwerking met gebruikers van het beachveld.

Het beachveld blijft tot medio september liggen. Een aantal avonden en weekenden is het in gebruik bij diverse sportverenigingen. Wanneer ook anderen gebruik willen maken van de zomerse accommodatie, kunnen zij contact opnemen met Wim Dekker, bedrijfsleider sportaccommodaties via: wim@synerkri.nl.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier