Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Tijdelijk ANPR-camera’s geplaatst in Krimpenerwaard

Algemeen 1.837 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Er komen drie tijdelijke ANPR-camera’s te staan langs wegen in de gemeente Krimpenerwaard. Dat laat het college weten in een raadsinformatiebrief.

De ANPR-camera’s (Automatic Numberplate Recognition) kunnen kentekens lezen. De politie vergelijkt ze met kentekens die gelinkt kunnen worden aan onder meer woninginbraken. Iedere keer als er een verdacht voertuig passeert, krijgt de politie een melding waarna die snel en gericht in actie kan komen.

Pilot
Een exacte datum van plaatsing van de ANPR-camera’s is nog niet bekend. Wel dat het gaat om een pilot van twee maanden, gevolgd door een evaluatie. Het is mogelijk dat de pilot na evaluatie nog met twee maanden zal worden verlengd, om te bepalen of de ANPR camera’s een meerwaarde hebben voor het opsporen van strafbare feiten.

Het woninginbrakenteam van de politie in Gouda is al sinds eind 2020 bezig om (tijdelijke) ANPR-camera’s geplaatst te krijgen in het district. Dit in verband met het grote aantal woninginbraken in Gouda en omgeving op dat moment. Voor de invoering van de avondklok was hiervoor toestemming van de Landelijke Eenheid van de politie. Door het ingaan van de avondklok was plaatsing uitgesteld.

Floris Bakker

Redactiecoördinator Het Kontakt - Woerdense Courant

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden