Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Horeca centraal tijdens Fairtrade Week Krimpenerwaard

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Samen met de deelnemende lokale horeca laat Fairtrade-gemeente Krimpenerwaard inwoners tijdens de Fairtrade Week -van 8 t/m 16 mei- graag proeven van producten ver weg en dichtbij.


“Tijdens de Fairtrade Week willen wij de horeca extra onder de aandacht brengen”, licht Gijs Metz namens Fairtrade-gemeente Krimpenerwaard toe. “Deelnemers zijn Aan de Dijck in Bergambacht, Onder de Molen in Bergambacht, Het Huisje van de Zeeuw in Lekkerkerk, Springer in Schoonhoven en boutique café Lien in Schoonhoven.”

Vragen
De Fairtrade Week hoopt antwoorden te geven op vragen als: Wat bepaalt eigenlijk of voeding duurzaam is? Hoe kan ik kiezen tussen biologisch, lokaal, Fairtrade of vegan? Is het een optie om alleen nog maar bio te eten? Hoe zit het met lokaal geproduceerde voeding? Moeten we koffie, cacao en bananen aan de kant laten staan, willen we onze ecologische voetafdruk verkleinen? En als ik beslis alleen seizoensgebonden groenten en fruit te eten, hoe ga ik dan om met gewassen die hier niet groeien?

Metz: “Om als consument zoveel mogelijk impact te hebben op je omgeving en de wereld, doe je er goed aan een lokale boer te steunen. Produceert die bio, des te beter. Wanneer lokale landbouw geen optie is, denk dan aan Fairtrade. De meeste Fairtrade-gecertificeerde producten, zoals koffie, thee, cacao en bananen, kunnen niet in Nederland of een buurland geproduceerd worden. Lokale alternatieven zijn er dus niet.”

Verbinden
Fairtrade verbindt volgens Metz producenten en werknemers in Azië, Afrika en Zuid-Amerika met consumenten en bedrijven over de hele wereld. “Producten die het Fairtrade-label dragen, voldoen aan strenge sociale, ecologische, economische en organisatorische standaarden. “

Gemeente Krimpenerwaard draagt de titel ‘Fairtrade Gemeente’. “Dat betekent dat zowel de gemeente als een groot aantal winkels en horecaondernemingen Fairtrade-producten aanbieden. Ook veel bedrijven en organisaties gebruiken Fairtrade-producten, zoals koffie, thee en suiker op de werkvloer. Wie een Fairtrade product koopt, draagt bij aan een eerlijke en duurzame wereld voor mens, dier en milieu.”

Zie voor meer informatie: www.fairtradegemeentekrimpenerwaard.nl

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier