Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• Kinderen kunnen zich aanmelden voor coaching met paarden.</p>

• Kinderen kunnen zich aanmelden voor coaching met paarden.

Paardenmaatje voor minimakinderen

  •   keer gelezen

REGIO • Kinderen van 6 tot en met 12 jaar uit gezinnen met minimale financiële middelen kunnen zich opgeven voor ‘coaching met paarden’.


Hiermee leren ze zich te ontwikkelen op onderdelen als weerbaarheid, zelfvertrouwen en omgaan met pesten. 

De kindercoaching, die deze maand van start gaat, vindt plaats op Pensionstal de Hoop in Lekkerkerk, Manege Tot hier an toe in Vlist en Manege De Hoekse Gang in Bergambacht. Stichting Leergeld Zuid-Holland Midden betaalt de kosten van de coachingsessies.

Zelfvertrouwen
De ervaren coaches Caren Wildering en Mia Euwes begeleiden de kinderen tijdens drie coachingsessies. “Het ervaren van succes en respect staat daarbij centraal”, leggen beiden uit. “Voor kinderen die gepest worden, een moeilijke thuissituatie hebben, faalangst hebben of nieuw zijn in een vreemd land is extra zelfvertrouwen en weerbaarheid zeer welkom. Een paardenmaatje kan hen daarbij helpen.”

Vervolgens: “Er wordt geoefend met ontwikkelpunten als het versterken van zelfvertrouwen en het verbeteren van concentratie en motivatie. Dit doen de kinderen door opdrachtjes met het paard in de wei uit te voeren of door het paard te borstelen. Zij zullen niet op het paard rijden.” 

Aanmelden kan via: info@elkkinddoetmee.nl (graag de naam en geboortedatum van het kind en de eigen naam en adresgegevens vermelden).

Zijlijn
Stichting Leergeld wil kinderen die om financiële redenen niet kunnen meedoen aan activiteiten niet langer aan de zijlijn laten staan. Zij bieden deze kinderen de kans activiteiten op het gebied van onderwijs, welzijn, sport en cultuur te ondernemen.

Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten