Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard

Reconstructie kruising Polsbroekerdam

  •   keer gelezen

POLSBROEKERDAM • De gemeente Lopik presenteerde onlangs in Het Wapen van Benschop aan omwonenden en overige belangstellenden het nieuwe ontwerp voor de kruising in Polsbroekerdam. Van deze nadere toelichting maakten velen op afspraak coronaproof gebruik. 


De gemeenteraad van Lopik gaf eind 2016 al opdracht voor het ontwerpen van een duurzaam veilige inrichting van de bebouwde kom van Polsbroekerdam. 

Zorg
De verkeersveiligheid van deze kruising is een grote zorg, want dit knooppunt wordt gezien als onoverzichtelijk en onveilig. Aanvankelijk was het aanleggen van een minirotonde de bedoeling, maar bij nadere uitwerking bleek dat het ontwerp van zo’n cirkelvormig verkeerspleintje niet paste binnen de beschikbare ruimte.

Het nieuwe ontwerp gaat uit van een herinrichting van de weg binnen de gehele bebouwde kom van de kern Polsbroekerdam. Voor dit project moet nog budget beschikbaar worden gesteld door de gemeenteraad, die zich daar komende zomer over buigt. Na eventueel groen licht starten de werkzaamheden in de tweede helft van 2021. 

Wegversmallingen
Het te hard rijden van autoverkeer is een doorn in het oog van de omwonenden. Wegversmallingen moeten daar een einde aan maken.

In het hart van de kruising komt een herkenbaar motief in de vorm van een windroos, om de pleinfunctie te benadrukken en als knipoog naar het historisch gebruik van Polsbroekerdam als pleisterplaats en ontmoetingsplek. 

Met deze aanpassingen wil de gemeente Lopik de uitstraling van het gebied versterken en de automobilist aansporen snelheid te minderen. 

Wim Kroone

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier