Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
Foto: 123RF.com

PI Krimpen kampt met beperkt telefoonverkeer

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSELDe Penitentiaire Inrichting (PI) Krimpen aan den IJssel heeft sinds maandag te kampen met een hardnekkige storing in de vaste telefonie, internet en televisie.


“Het is hierdoor, naast de huidige coronamaatregelen, behelpen voor de gedetineerden en medewerkers. De storing ligt buiten onze macht, maar we proberen wel alles te doen wat binnen onze macht ligt”, zegt plaatsvervangend vestigingsdirecteur Atje Feringa. 

Opgelost
Maandag ontstond in Krimpen aan den IJssel een storing in de vaste telefonie, internet en tv. Die storing trof ook PI Krimpen aan den IJssel, maar leek aanvankelijk aan het einde van de dag opgelost te zijn.

Dinsdag zorgde een externe partij dat internet, tv en het algemene nummer weer operationeel waren, plus een beperkt aantal vaste telefoonlijnen. 

Feringa: “Mobiele telefonie is geen onderdeel van de storing geweest. Verder bleef fysiek bezoek mogelijk en is ook de veiligheid niet in het geding (geweest). Daarentegen zijn de telefoons op de leefafdelingen van de gedetineerden nog niet in de lucht.” 

Prognose
De externe partij werkt volgens Feringa ‘met man en macht’ om de storing te verhelpen. “Maar een concrete prognose is er nog niet. Medewerkers van PI Krimpen zorgen er sinds gisteren met kunst- en vliegwerk voor dat alle 453 gedetineerden elke dag even kunnen bellen, via bijvoorbeeld de werkzame telefoon in de spreekkamer.”

UPDATE: Sinds vrijdagmiddag werkt alles weer naar behoren in PI Krimpen. 

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier