Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• De initiatiefnemers.</p>

• De initiatiefnemers.

(Foto: Stephan Tellier)

Start pilot voor jongeren met speciale leerbehoefte

  •   keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Jongeren in de gemeente Krimpenerwaard met een speciale leerbehoefte kunnen een traject volgen waardoor ze meer kansen op een baan of vervolgopleiding krijgen. Een gezamenlijke pilot ‘Praktisch naar werk - Simpel Switchen’ wil dit mogelijk maken.


Vrijdag ondertekenden de drie partijen -gemeente Krimpenerwaard, Bureau Leerlingzaken Midden-Holland en onderneming Bij Aafke in Krimpen aan de Lek- de samenwerkingsovereenkomst die de start van de pilot inluidt. 

Door deel te nemen aan de pilot kunnen jongeren met een indicatie dagbesteding of jongeren zonder startkwalificatie zich naar wens en vermogen ontwikkelen. 

Harro Postema van Bureau Leerlingzaken Midden Holland: “Voor sommige jongeren is de stap naar een opleiding of werk niet vanzelfsprekend. Zij hebben de juiste omgeving en extra ondersteuning nodig. Die is er nu in Krimpen aan de Lek, een mooie kleinschalige leer- en werkomgeving op het gebied van groen, retail en logistiek met professionele ondersteuning van de jongeren.”

Maatwerk
In de overeenkomst is onder andere afgesproken dat jongeren die in aanmerking komen voor deelname aan de pilot maximaal 24 uur persoonlijke begeleiding per week kunnen verwachten. Ook wordt met iedere deelnemer een maatwerktraject afgesproken, waarbij wordt gekeken naar de persoonlijke mogelijkheden. Dit verhoogt de slagingskans van de pilot.

Aafke Ligthart, eigenaar Bij Aafke: “Sinds de start van mijn loopbaan werk ik met mensen met een speciale leerbehoefte. Toen ik mijn bedrijf begon was het mijn wens juist deze mensen een plek te bieden binnen mijn bedrijf. Vanuit onze onderneming helpen we de deelnemers zo goed mogelijk hun talenten te zien en in te zetten voor hun toekomst.”

Perspectief
Jan Vente, wethouder Sociale Zaken: “Ik ben enorm blij met initiatieven zoals dit traject. Hiermee bieden we jongeren met een speciale leerbehoefte weer perspectief op een passende baan of vervolgopleiding. Door breed onze kennis en kunde in te zetten dragen we met elkaar bij aan een vitale Krimpenerwaard waarin iedereen zich naar vermogen kan ontwikkelen.”

De pilot ‘Praktisch naar werk - Simpel Switchen’ is overeengekomen voor een jaar. Na evaluatie zal verlenging worden besproken.

Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier