Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Het mobiele borstonderzoekscentrum.
• Het mobiele borstonderzoekscentrum. (Foto: aangeleverd)

Bevolkingsonderzoek borstkanker van start in Krimpen

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Vrouwen uit Krimpen aan den IJssel, die zijn geboren in de jaren 1946 tot en met 1971, kunnen vanaf 7 mei meedoen aan het tweejaarlijkse bevolkingsonderzoek borstkanker. 


Op het evenemententerrein bij De Tuyter staat vanaf die dag het mobiele borstonderzoekscentrum van Bevolkingsonderzoek Zuid-West. Meer dan 4.900 vrouwen uit Krimpen krijgen tot midden augustus krijgen (per brief) een uitnodiging om in het centrum röntgenfoto’s te laten maken van beide borsten. 

Huisarts
Het doel van het bevolkingsonderzoek is het zo vroeg mogelijk opsporen van afwijkingen die kunnen wijzen op borstkanker. Als borstkanker vroeg wordt ontdekt, is de behandeling vaak minder ingrijpend. Het bevolkingsonderzoek is een momentopname en geeft geen volledige garantie. Indien vrouwen klachten hebben of veranderingen opmerken aan hun borsten, wordt hen aangeraden niet op een uitnodiging voor het bevolkingsonderzoek te wachten, maar naar de huisarts te gaan.

Voorlopig is het niet mogelijk om vrouwen elke twee jaar uit te nodigen voor het bevolkingsonderzoek borstkanker. Dit komt door een tekort aan personeel. Door het coronavirus is de vertraging in het uitnodigen nog groter geworden. Daarom is besloten de periode tussen twee uitnodigingen tijdelijk te verlengen naar maximaal drie jaar. Het later uitnodigen zal enkele jaren duren. Als de COVID-19-maatregelen voorbij zijn en er voldoende nieuwe medewerkers zijn opgeleid, kan Bevolkingsonderzoek Zuid-West cliënten weer iedere twee jaar uitnodigen. 

Meer informatie over het bevolkingsonderzoek borstkanker is te vinden op www.bevolkingsonderzoeknederland.nl.

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier