Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>&bull; De voordeur van het huis van Peter van Vliet zat op Koningsdag onder de koeienstront.</p>

• De voordeur van het huis van Peter van Vliet zat op Koningsdag onder de koeienstront.

(Foto: wijntjesfotografie.nl)

Voordeur Krimpenaar besmeurd met koeienstront

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Voor Peter van Vliet begon Koningsdag allesbehalve positief. ‘s Morgens vroeg smeerden onbekenden de deur van zijn woning aan de Krimpense Tuinstraat vol met koeienpoep. 


Een paar dagen na het incident kan de 67-jarige Krimpenaar zich nog opwinden over wat er is gebeurd. “Als je zoiets doet, heb je gewoon geen hart in je donder”, briest hij. De politie is langs geweest om ter plaatse onderzoek te doen. Toch denkt Van Vliet niet dat er snel een dader wordt opgepakt. “Nee joh, die gaan ze niet vinden. Dat heeft geen prioriteit.”

Brievenbus
Van Vliet werd dinsdag net voor 05.00 uur ‘s morgens wakker van gerommel aan zijn voordeur. “iemand probeerde iets door de brievenbus te douwen. Ik vertrouwde het niet en ben naar beneden gelopen, om te kijken wat er aan de hand was. Tot zijn schrik ontdekt hij dat de voordeur is besmeurd met koeienpoep. Ook zijn brommer op de stoep zit onder de drek. “Het stonk gigantisch”, zucht Van Vliet. “Ze hebben geprobeerd die stront hier naar binnen te werken, maar dat is ze door de brievenbusborstel niet gelukt.

Hij en zijn vrouw moesten flink boenen om de boel weer schoon te krijgen. Toch hangt na twee dagen de indringende lucht van mest nog altijd in huis. “We spuiten nu regelmatig parfum, maar zelfs dat helpt niets.” 

Geen koe
Van Vliet is ervan overtuigd dat het gaat om een gerichte actie. “Hier in Krimpen aan den IJssel is geen koe te vinden. Iemand is dus naar het buitengebied gereden om daar een koeienvlaai te halen om die vervolgens hier op mijn voordeur te smeren. Ongelofelijk. Als je zoiets doet, ben je echt niet goed bij je hoofd!”    

Het was overigens niet de eerste keer dat zijn voordeur doelwit was van vandalisme. Een paar jaar geleden gooiden een paar jongens er rotte eieren tegenaan. Toch voelt het dit keer anders. “Iemand wil mij hier weg hebben, dat is wel duidelijk. Maar ik woon hier al bijna 40 jaar en laat me niet zomaar wegjagen.” 

Toch laat het incident Van Vliet niet koud. “Ik slaap ‘s nachts slecht en slik medicatie om een beetje rustig te blijven. De ‘waarom-vraag’ spookt de hele dag door mijn hoofd. Als iemand meer weet, hoor ik dat graag.” 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier