Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
<p>• De reiger met de kreeft (die zich even later wist te bevrijden).</p>

• De reiger met de kreeft (die zich even later wist te bevrijden).

(Foto: Lisa & Pepijn)

Reiger heeft zin in kreeft

  •   keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Een reiger eet naast een visje ook graag ‘buiten de deur’. Een exotisch rivierkreeftje is dan een welkome aanvulling op het menu.


De Krimpense Lisa Dijkstra spotte bijgaand tafereel tijdens een wandeling met haar vriend Pepijn door haar woonplaats. “Ik ben hobbyfotograaf en heb op de één of andere manier iets met reigers”, zegt ze. “Ik zag deze reiger in een sloot aan de Landszoom staan en had aan zijn houding door dat-ie iets in het vizier had. En ja hoor, even later schepte hij een rivierkreeft uit het water.”

Bijna
Lisa had haar camera net niet bij zich, maar haar vriend Pepijn, eveneens een hobbyfotograaf, wel. Hij legde vast hoe de rivierkreeft in de snavel van de reiger verdween.

Nou ja, bijna dan, want de kreeft was z’n leven nog niet beu en wist zich al tegenspartelend te redden. Lisa: “Misschien gaf-ie de reiger een knauw ofzo. Hij hing in ieder geval eerst nog te bungelen aan de snavel, maar redde daarop zijn vege lijf. En dus moest de reiger op zoek naar een nieuw hapje.”

Wandelen
Lisa en Pepijn blijven ondertussen hun ogen openhouden om nieuwe, bijzondere foto’s te kunnen maken.

Pepijn (Hengelo) richt zich daarbij met name op urbanfotografie (verlaten bedrijfshallen en dergelijke), waar Lisa naast natuurbeelden ook geïnteresseerd is in nachtfotografie en architectuur. “Ik wandel graag en combineer dat met fotografie.”

Nieuwsgierig geworden, zie www.lisasfotografie.nl

Robert van der Hek
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @RobertvanderHek op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier