Afbeelding
Foto: Johan Boef

Terras weer open: ‘Het heeft lang genoeg geduurd’

Algemeen 713 keer gelezen

HAASTRECHT • Ook het terras van restaurant Het Witte Hof ging woensdag eindelijk weer open: ‘Blij dat we weer mochten, het heeft lang genoeg geduurd’

Ze heeft er lang naar uitgekeken, eigenaresse Babette Diemel van restaurant Het Witte Hof in Haastrecht. Maar na maanden wachten mochten ook haar terrassen weer open. En ondanks een waterig zonnetje wisten diverse gasten het idyllische plekje weer te vinden. 

“We zeiden vanochtend al tegen elkaar: wat zal het er straks gek uitzien als er weer allemaal mensen zitten”, zegt Babette lachend. 

Fietsers
Het is inmiddels alweer maanden geleden dat de terrassen dicht moesten, maar nu is het dan zover. “Het zijn voornamelijk fietsers, maar ook wel mensen die met de auto komen”, zegt Babette. “Gasten die er nu zitten hebben vooraf al gereserveerd. Op dit moment hebben we nog geen mensen gehad die zomaar komen aanwaaien.”

Het doet haar zichtbaar plezier, dit stapje richting een min of meer normale situatie, met eindelijk mensen op de terrassen. “Het continu bezig zijn, de gasten ontvangen, het zien van blije gezichten, dat heb ik wel gemist. Anders was het even vijf minuten, ze halen wat af en gaan ze weer weg. Daar hoorde je ook leuke reacties op hoor, maar het is toch leuker als je ze zo aan tafel ziet zitten.”

Restricties
Het restaurant heeft twee terrassen. Een groepje jongeren heeft het op het terras aan de IJssel duidelijk naar de zin. Voor het restaurant zit een aantal iets oudere klanten zichtbaar te genieten. Van de restricties lijkt niemand last te hebben. “Er mogen maximaal twee personen aan één tafel zitten”, licht Babette toe. “Behalve als ze uit één huishouden komen, dan mogen het er wel meer zijn.”

Van handhaving heeft ze nog niet veel gemerkt. “Er reed wel wat politie langs, dus ik denk dat ze het wel in de gaten houden.” 

Wel vindt ze het jammer dat de terrassen niet eerder open mochten. Het zou wat haar betreft ook nog ziekenhuisopnames gescheeld hebben. “Gisteren met Koningsdag zat alles vol, de parken, het strand, noem maar op. Hier zit iedereen hier gewoon op anderhalve meter afstand. Je hebt hier overzicht en controle.”

Bos bloemen
Ze hoopt dat het voorlopig nog wel even mogelijk blijft. De gasten zijn in ieder geval blij. “We kregen al een bos bloemen. Dat vond ik wel heel leuk. Mensen zijn allemaal weer hartstikke blij dat ze weer kunnen. Maar het werd ook tijd. Ik hoop dat ze gaan inzien dat het goed gaat en ze er iets soepeler er in worden. We gaan het zien.”

Johan Boef

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden