Logo hetkontakt.nl/krimpenerwaard
• Leden van Lionsclub Krimpen bezig met de aanleg van de berm bij de rotonde naast de Vijverflat.
• Leden van Lionsclub Krimpen bezig met de aanleg van de berm bij de rotonde naast de Vijverflat. (Foto: aangeleverd)

Lionsclub Krimpen aan den IJssel adopteert berm bij Vijverflats

  •   keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Leden van de Krimpense Lionsclub hebben de afgelopen week geholpen bij de aanleg van een berm bij de rotonde naast de Vijverflat in Krimpen aan den IJssel.


De Lionsclub benaderde de gemeente met de vraag hoe ze een bijdrage kon leveren aan verbetering van biodiversiteit binnen Krimpen aan den IJssel. Het resultaat is dat de club nu helpt met de inrichting en het onderhoud van de berm. Die draagt niet alleen bij aan het ondersteunen van biodiversiteit, maar zal ook een fraaie aanblik bieden als alle in te zaaien bloemen tot bloei zijn gekomen. 

Zaadmengsel
De berm heeft een oppervlakte van ruim 900 vierkante meter. Naast dat leden de handen uit de mouwen steken, stelt de Lionsclub een speciaal zaadmengsel ter beschikking. De aanschaf daarvan is mede mogelijk gemaakt door een Europese Lionssubsidie.

Het inrichten van de berm was nog een hele klus. Er zijn 130 palen van 1,2 meter handmatig de grond in geheid. Vervolgens is in alle palen een gat geboord waar een ijzeren draad doorheen is getrokken. Hiermee is de afrastering compleet. De grond is zodanig bewerkt dat in het weekeinde van 23 april het perceel ingezaad kan worden.  

Wethouder Coen Derickx (natuur en recreatie) verricht op maandag 3 mei de officiële openingshandeling. Dan wordt er een speciaal Lions informatiepaneel onthuld dat is geplaatst bij het perceel. 

Floris Bakker
Redacteur / coördinator van Het Kontakt Krimpener- en Lopikerwaard
Volg @BakkerFloris op twitter >
Elke dinsdag het nieuws uit de Krimpener- en Lopikerwaard per e-mail
Meer berichten
CustomHtml_5
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier